30 iul. 2024 | 08:16

„Fructul Regilor” e cultivat în România și costă la fel ca anul trecut! Cine e bărbatul care a dat lovitura cu afacerea sezonului

Diverse
„Fructul Regilor” e cultivat în România și costă la fel ca anul trecut! Cine e bărbatul care a dat lovitura cu afacerea sezonului
Românul are noroc și clienți permanent

Dacă ești puțin pasionat de istorie, vei știi cu siguranță care este fructul, cunoscut sub numele de „fructul Regilor”, mai ales în perioada antică. Astăzi, cu puțin noroc, un român a decis să cultive aest fruct în România, și a reușit să dea lovitura cu afacerea sezonului.

Smochinul, „fructul Regilor” din antichitate

Smochinul poate părea un fruct exotic, dar este un deliciu culinar de secole. Cu sute de ani în urmă, a fost adusă de negustorii asiatici și în zona europeană.

Denumit cel mai adesea boabe de vin, acest fruct a fost menționat în multe cărți antice, dar sub un alt nume, fructul Regilor. Smochinele sunt un fruct uimitor, recoltate de două ori pe sezon, o dată în august și a doua oară în septembrie.

„Fructul Regilor” e cultivat în România și costă la fel ca anul trecut! Cine e bărbatul care a dat lovitura cu afacerea sezonului

Smochina deține recordul de mențiuni în Biblie și poate fi considerată unul dintre cele mai vechi produse cunoscute care au apărut în dieta omenirii. În ciuda faptului că habitatul plantei din Vechiul Testament a fost Orientul Mijlociu, este greu să o numim exotică.

Smochinele au fost ferm o parte a bucătăriilor de peste tot pentru o lungă perioadă de timp.

„Fructul Regilor” e cultivat în România

În ultimii ani, smochinele au devenit deosebit de populare printre fermierii români, iar unul dintre ei, Valentin Badea din județul Buzău, a decis să încerce să-l cultive în România.

Se pare că, în cele din urmă, românul a avut noroc, iar ceea ce a însămânțat i-a adus și roade, dar și câștiguri financiare importante. Ajutat foarte mult și de canicula din aceste luni, fermierul spune că, pe lângă vizitatorii curioși care culeg direct din pom fructul regilor, ceea ce rămâne se vinde ca pâinea caldă.

„Fructul Regilor” e cultivat în România și costă la fel ca anul trecut! Cine e bărbatul care a dat lovitura cu afacerea sezonului

Prețul pentru un kilogram de smochine proaspete ajunge și la 25 de lei, exact ca anul trecut. Fructele sunt extrem de ușor de cules, iar cei care vor să îmbine plăcutul cu utilul o pot face mergând la plantația românului situată în județul Buzău.

Smochinele, de la mâncăruri delicioase, până la fructe confiate

Pentru cei care nu știu, aceste fructe sunt folosite la diferite preparate culunare. Spre exemplu, mâncărurile cu acest fruct au apărut în meniurile restaurantelor de tot felul. Uneori se pare că smochinele sunt din nou în avangarda modei culinare.

Smochinele sunt excelente proaspete, coapte, caramelizate, precum și transformate în mousse sau sorbet. Semințele oferă textură și trezesc papilele gustative.

„Fructul Regilor” e cultivat în România și costă la fel ca anul trecut! Cine e bărbatul care a dat lovitura cu afacerea sezonului

Smochinele merg bine cu prepeliță, rață, carne de vită la grătar, sfeclă prăjită, pateuri, salate cu frunze, și, bineînțeles, ca desert cu brânzeturi moi și cu nervuri albastre. Multe mâncăruri delicioase și interesante pot fi preparate și din smochine uscate.

Dulceața lor naturală a însemnat că, înainte de apariția zahărului rafinat, erau adesea folosite ca îndulcitor. Seamănă mult cu unul dintre cele mai preferate fructe ale noastre, curmalele. În cele din urmă, din smochine se fac gemuri și jeleuri foarte gustoase, care pot fi savurate singure sau folosite în alte mâncăruri pe tot parcursul anului.

Digisport.ro
Răsturnare de situație în cazul Simonei Halep
Stirile PROTV
Ce au găsit cercetătorii sub „ghețarul Apocalipsei”. Indică un potențial dezastru pentru întreaga planetă
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Sorin Bontea, juratul de la MasterChef, n-a prea trecut pe la școală: Am citit câteva cărți
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cum este raiul în realitate: relatarea unui reputat neurochirurg care a intrat în comă. „A fost dovada incontestabilă a realității experienței mele”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Serialul care face furori în toată lumea. Declarații exclusive ale actorilor
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Cutremur în România. Victor Ponta a primit verdictul. Ce au ordonat judecătorii
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
A ÎNCEPUT a DOUA RECALCULARE! MARIUS BUDĂI anunță ce ADEVERINȚE TREBUIE ADUSE
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro