02 sept. 2023 | 19:23

Afacerea inedită cu care un român a dat lovitura. Îşi vinde produsele pe bandă rulantă cu zeci de lei, sunt la mare căutare

News
Afacerea inedită cu care un român a dat lovitura. Îşi vinde produsele pe bandă rulantă cu zeci de lei, sunt la mare căutare
Afacerea cu care un român a dat lovitura.

Afacerea cu care un român a dat lovitura. Acesta își vinde produsele pe bandă rulantă cu zeci de lei. El a riscat, dar în final, a avut de câștigat. Acum, produsele vor ajunge pe rafturile magazinelor. Iată despre ce este vorba!

Afacerea cu care un român a dat lovitura

Un român a dat lovitura după ce a investit într-o livadă cu fructe exotice. Fructele vor ajunge pe rafturile magazinelor. Este vorba despre cultura de smochine a unui buzoian. Valentin Badea a pariat pe o astfel de cultură și iată că a câștigat. Românul așteaptă să culeagă anul acesta nu mai puțin de 10 tone și are și planuri mari de a-și dezvolta afacerea.

Odată cu schimbările climatice din țara noastră, din ultimii ani, smochinii au condiții prielnice. În urmă cu cinci ani, românul a plantat primii smochini în livada din Buzău, iar acum se așteaptă să producă 10 tone de smochine.

„Producţia e dublă faţă de anul trecut, iar pentru anul viitor estimez 20 de tone, cu siguranţă. E o producţie mulţumitoare pentru nişte pomi pe care i-am ţinut un pic din tăiere. Rezultatele sunt pe măsură şi sunt mulţumit de ele.

Am ales smochinul pentru că nu sunt livezi de smochini în zonă, din ce ştiu e singura din Buzău, am ales pentru că e un pom iubitor de secetă şi care e ferit de secetă”, a spus Valentin Badea.

Afacere cu smochine

Afacere cu smochine

Smochinele de la Buzău, în magazine

Valentin Badea nu a folosit substanțe chimice pentru tratarea pomilor, iar acum dorește să obțină și certificare bio pentru plantația sa.

„E un risc în orice. Eu cred că am câştigat, nu am pierdut, sunt mulţumit de rezultatul muncii, e o livadă apreciată de toţi vizitatorii care nu au văzut aşa ceva la noi în România, chiar dacă e o livadă mică. E pe vreo 9.000 de metri pătraţi, peste 600 de pomi”, a mai spis agricultorul.

De asemenea, pentru a-și convinge clienții de calitatea fructelor, românul este dispus să-și lase vizitatorii să mănânce pe saturate, în livadă, fără să plătească un leu.

„Sper să vină mai mulţi vizitatori la livadă, pentru că ei fac regulile, intră, mănâncă şi la sfârşit plătesc doar ce cumpără.

Preţul e de 25 de lei pe kilogram, dar niciodată nu dau cu 25 de lei, pentru că eu pun în plus jumătate de kilogram, că sunt convins că pe drum ei mai mănâncă”, a povestit Valentin Badea.

De precizat este că smochinele de la Buzău vor putea fi găsite și în două lanțuri de magazine. Pomicultorul şi-a propus ca în perioada ce urmează să vândă fructe pentru procesare mai multor fabrici din România.

Parteneri
Cum arată de fapt Jennifer Lopez în realitate. Adevărul din spatele imaginilor retușate
Redactia.ro
Neurochirurgii au dezvăluit secretul așteptat de toată lumea. Top 3 alimente care produc noi celule cerebrale. Varza murată, pe listă
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Adrian Mutu, în sfârșit mulțumit. A treia oară e cu noroc. Ce spune despre Sandra
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Se confiscă și iei amendă. N-ai voie să strângi așa ceva în propria curte. Poliţia face razii
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
S-A AFLAT cine VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cat a ajuns să coste un kilogram de castraveți pentru murat, în piață. Prețul de la tarabe i-a indignat pe clienți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro