Printre multitudinea de rețete pentru prepartele dulci există și cea de ruladă tiramisu cu căpșuni. Dar, așa cum spun expertele în acest domeniu, trebuie să știi care este secretul pentru cea mai gustoasă ruladă tiramisu cu căpșuni.
Pentru cei care au gustat deja din acast preparat, știu că este una din cele mai bune versiuni a clasicului desert italian, tiramisu.
Imaginați-vă biscuiții delicați îmbibați în sos proaspăt de căpșuni și acoperiți cu un amestec cremos de brânză Mascarpone și frișcă bătută. Este ca un deliciu dulce și pufos, care se topește în gură cu fiecare mușcătură.
Căpșunile nu numai că infuzează desertul cu dulceața lor suculentă, dar conferă și o nuanță roz, făcând din acest tiramisu cu căpșuni și o încântare vizuală. Acoperit cu căpșuni proaspete, este un desert care este la fel de uimitor de privit pe cât este de delicios de mâncat, astfel că este un desert de nota 10.
Deoarece este un desert fără coacere, este ideal pentru lunile de vară, perfect pentru orice ocazie, de la cine elegante la întâlniri casual. Dacă sunteți un fan al tiramisu-ului tradițional și doriți să încercați ceva nou, această variantă cu fructe a unui clasic îndrăgit va deveni cu siguranță una din prăjiturile de casă delicioase favorite.
Această rețetă de tiramisu este incredibil de simplu de preparat și nu conține ouă sau alcool, ceea ce face ca toată lumea, inclusiv copiii, să se poată bucura de acest deliciu.
De altfel, acesta este secretul pentru cea mai gustoasă ruladă tiramisu cu căpșuni, prăjitura pe care trebuie să o ai pe masă. În cele ce urmează vă oferim lista ingredientelor pentru cest desert de vară, după cum urmează:
Ingredientele necesare pentru rulad tiramisu cu căpșuni
Pentru cremă:
Pentru siropul de căpşuni:
Începeți prin a căptuși pereții unei tăvi pătrate de 20 cm cu foi de acetat. Se pot folosi și tigăi simple. Pregătiți pișcoturile pentru două straturi, tăindu-le după cum este necesar pentru a se potrivi perfect în tavă.
Pentru umplutura de mascarpone pentru tiramisu, într-un castron mare, se amestecă brânza Mascarpone până la omogenizare.
Adăugați zahărul pudră și extractul de vanilie, amestecând până când se combină bine, ulterior adăugați treptat frișca și continuați să amestecați până când se formează vârfuri tari.
Combinați căpșunile, zahărul, sucul de lămâie și apa într-o cratiță. Aduceți amestecul la fierbere, apoi lăsați-l să fiarbă timp de 5-7 minute.
După ce a fiert, folosiți un blender vertical pentru a pasa sosul până la omogenizare. Strecurați sosul printr-o sită pentru a îndepărta semințele, apoi puneți-l deoparte pentru a se răci complet.
Întindeți 80 g de sos de căpșuni pe fundul formei pregătite. Înmuiați pișcoturile în sosul de căpșuni rămas și aranjați-le într-un singur strat în tavă. În continuare, întindeți puțin mai puțin de jumătate din amestecul de mascarpone peste stratul de pișcoturi, folosind o spatulă pentru a asigura o întindere uniformă.
Înmuiați restul de pișcoturi în sosul de căpșuni și aranjați un alt strat peste amestecul de mascarpone. Se transferă amestecul de mascarpone rămas într-o pungă de balon cu vârf simplu de 1 cm și se pune peste stratul de bomboane cu afine.
Acoperiți tava și puneți tiramisu la frigider pentru cel puțin 4 ore sau, de preferință, peste noapte, pentru a permite ca aromele să se contopească. Înainte de servire, decorați tiramisu cu căpșuni proaspete. Nu uitați să păstrați orice resturi în frigider pentru a menține prospețimea.