Te tentează ideea de a pregăti tiramisu cu fistic pentru masa de weekend în familie? O gospodină a dezvăluit ce rețetă respectă pentru a mulțumi gusturile tuturor. Care este, de fapt, secretul celui mai aromat și cremos desert. Lista ingredientelor necesare și modul de preparare.
Un tiramisu cu fistic este perfect pentru o masă în familie. Faptul că adaugi fistic în desert îi oferă acestuia o notă elegantă și totodată o aromă rafinată, astfel încât vorba potrivit căreia prăjitura în cauză este pentru cei leneși pică din start. Desertul va fi privit cu alți ochi.
Important! Crema pentru rețeta de tiramisu, pe bază de gălbenușuri, se prepară obligatoriu pe bază de aburi. În acest fel, riscul de infectare cu boli de origine alimentară scade considerabil, fiindcă oul va fi practic gătit.
Pentru a obține un desert aromat și cremos, este indicat să nu amesteci ingredientele foarte mult, fiindcă se va tăia compoziția. Când ingredientele sunt omogenizate, trebuie să te oprești din mixat. În ceea ce privește frișca, aceasta nu trebuie bătută în totalitate, ci până când este ușor lichidă.
Dacă ai mai pregătit deserturi pe bază de pișcoturi, probabil ai observat că, de regulă, există două tipuri în magazine sau supermarketuri: unele moi și unele crocante. Pentru rețeta de astăzi, îți recomandăm să alegi pișcoturile crocante. Cele dintâi se vor destrăma când vor fi înmuiate în cafea.
Desertul este gata! Obligatoriu trebuie să stea la rece, preferabil la frigider, minimum patru ore înainte de a se felia și a se servi la masă, potrivit rețetei publicate pe esterafarcas.ro. Dacă ești în criză de timp, poți prepara rețeta în avans, apoi o păstrezi la frigider. Poți ține prăjitura la rece maximum 3 zile.
Toată lumea va fi mulțumită de rezultat, adresându-ți complimente.