Cum să faci tiramisu fără cafea. Rețeta simplă și rapidă, gata în cel mult 15 minute

Cum să faci tiramisu fără cafea. Rețeta simplă și rapidă, gata în cel mult 15 minute
Rețetă de tiramisu fără cafea? Cum trebuie preparat corect?

Cum să ai pe masă un desert special în doar 15 minute? Aceasta este cea mai simplă rețetă de tiramisu și este perfectă pentru copii pentru că nu are cafea. Cum trebuie să prepari deliciul italienesc?

Rețetă de tiramisu fără cafea: se prepară în 15 minute

Aproape toată lumea a gustat cel puțin o dată în viață acest desert. Tiramisu este pe placul multora pentru că are arome care se combină extraordinar și este răcoritor. Deși pare a fi un preparat simplu, există multe metode prin care ai putea să-l prepari.

Dacă ai copii, poți acum să-l gătești pentru ei fără cafea sau stropul de alcool pe care unii îl pun în compoziție. El este la baza gastronomiei dulci italiene și este adorat de cei ai locului. Desigur că modul lor de consum este cel clasic, lăsat la rece mult timp și cu pișcoturi îmbibate într-o cafea tare, neîndulcită.

Cu toate astea, succesul rețetei a făcut acest desert să ajungă peste mări și țări, schimbat astfel de bucătari renumiți. Pentru a putea fi preparat mai rapid, specialiștii au găsit combinația prfectă atât pentru clienți, cât și pentru cei care îl prepară.

Trebuie să bați toate ingredientele umede, ulterior să pui pe pișcoturi crema și să repeți procesul încă o dată. Poți să amplasezi cum vrei pișcoturile, dar trebuie neapărat ca la final să adaugi cacao care să îmbrățișeze frumos toate aromele. Este de preferat să îl servești cu fructe proaspete dacă vrei ceva alături care să-i ofere o dublă prospețime.

Ingrediente și mod de preparare

  • Ingrediente

1 pachet (500 g) piscoturi
500 g mascarpone
200 ml smantana pentru frisca
5 linguri rase zahar pudra
esenta de vanilie

  • Ingrediente pentru sirop

cca 500 ml apa
250 g zahar
esenta de migdale

  • Ingrediente pentru ornat

cacao
fructe proaspete

  • Mod de preparare:

Bate mascarpone cu smantana pentru frisca (prima la temperatura camerei, cea de-a doua cat mai rece), pana obtii o crema. Incorporeaza vanilia si zaharul pudra, apoi mai mixeaza pentru 1-2 minute.
Pune apa cu zaharul la foc mediu si amesteca pana cand zaharul se dizolva. Cand siropul sta sa dea in clocot, ia-l de pe foc.
Insiropeaza piscoturile pe rand si asaza-le pe o tava ingusta. Deasupra pune 1/3 sau 1/2 din crema, in functie de cat e de mare tava si deci, de cate randuri de piscoturi vei crea.
Ultimul strat de crema poate fi intins cu o spatula, ca si celelalte, sau poate fi format cu un pos. Presara cacao deasupra si da Tiramisu la frigider minim o ora. (Sursa: rețetepractice.ro)