03 apr. 2023 | 19:15

Cu ce să stropeşti pomii fructiferi în luna aprilie. Secretul pentru a avea fructe din belşug

Utile
Cu ce să stropeşti pomii fructiferi în luna aprilie. Secretul pentru a avea fructe din belşug
Află secretul pentru a avea fructe din belşug

Pomii fructiferi au nevoie de o nutriție bună pentru a crește și a produce o recoltă abundentă, la fel ca legumele, florile și alte plante. În cele ce urmează, încercăm să explicăm dacă, când și cât de mult trebuie să vă fertilizați pomii fructiferi. Sau continuați să citiți aici pentru a afla cu ce să stropeşti pomii fructiferi în luna aprilie, acesta fiind secretul pentru a avea fructe din belşug.

Secretul pentru a avea fructe din belşug

Învățarea artei de a uda pomii fructiferi poate fi una dintre cele mai dificile lucruri pentru grădinarii începători. Grădinăritul în locuri cu precipitații frecvente poate face viața mai ușoară, dar dacă locuiți într-un climat cald în care plouă foarte puțin, acest lucru complică problema.

Indiferent de cultura care este tratată sau de echipamentul utilizat pentru a face acest lucru, aplicarea pesticidelor necesită un nivel mult mai ridicat de calificare și cunoștințe decât toate celelalte operațiuni necesare pentru a cultiva. Acest lucru este valabil mai ales în cazul pulverizării pomilor fructiferi și a viței de vie pentru combaterea insectelor, bolilor și acarienilor.

Pomii fructiferi reprezintă o provocare

Pomii fructiferi reprezintă o provocare din cauza variațiilor mari ale caracteristicilor coronamentului, tip, adâncime, înălțime și distanța dintre rânduri, și a necesității de a pulveriza cu suficient avânt pentru a ajunge la partea apropiată, îndepărtată, superioară și inferioară.

Din acest motiv, pulverizarea livezilor necesită un grad mai ridicat de cunoștințe și abilități de gestionare decât cele necesare pentru pulverizarea culturilor de câmp. Specialiștii în domeniu au împărtășit cunoștințe care ar putea contribui la aducerea de claritate, răspunzând la întrebările referitoare la cât de mult și cu ce să stropeşti pomii fructiferi în luna aprilie.

Specialiștii spun cum și cu ce să stropeşti pomii fructiferi în luna aprilie

Cel mai bun mod de a uda un pom fructifer este pe un sistem de picurare lentă. Acest lucru poate fi realizat prin utilizarea unui sistem de irigare setat pe un temporizator, cu lucruri precum emițătoare de picurare, dispozitive de udare sau de bubuit.

O altă modalitate de a realiza acest tip de udare este cu un furtun pe un sistem de picurare lentă, în timp ce mutați furtunul în jurul bazei pomului la intervale de timp desemnate. Udarea în așa fel încât să umezească solul până la o adâncime de cel puțin 1,5 metri în jurul zonei rădăcinilor este optimă.

Pomii fructiferi preferă un îngrășământ organic, bogat în azot. Făina de sânge, făina de soia, gunoiul de grajd de pui compostat, făina de semințe de bumbac și făina de pene sunt toate surse bune de azot organic. Există, de asemenea, îngrășăminte special formulate pentru pomii fructiferi. În plus față de azot, pomii dvs. fructiferi au nevoie și de alți macro și micronutrienți.

Adăugarea de compost atunci când fertilizați este o modalitate bună de a furniza materie organică și oligoelemente. Azomite sau Cascade Remineralizing Soil Boost sunt surse bune de oligoelemente. Un test de sol vă poate spune dacă trebuie să adăugați mai mult fosfor, potasiu și alți nutrienți.

Vezi și: Când se pune îngrășământ la pomii fructiferi, de fapt. Cum se aplică corect ca să fie roditori

Deși s-ar putea să nu fie cazul, atunci când vine primăvara, livezile de pomi fructiferi trebuiesc tratate împortiva dăunătorilor de orice fel, asta implicând și stropirea pomilor. Dar, se pune întrebarea cu ce să stropești pomii fructiferi, iar răspnsul în găsești în cele ce urmează:

Folosește pesticide la stropirea pomilor fructiferi

În cazul în care trebuie utilizate pesticide chimice, există două alternative:

  • utilizarea unuia dintre cele câteva amestecuri de pulverizare de uz general pentru fructe de casă,
  • utilizarea unor pesticide specifice pentru fiecare dăunător în parte.

Dar, înainte de toate, va trebui să calculați cât de mult îngrășământ să folosiți. Mai mult nu este întotdeauna mai bine atunci când vine vorba de fertilizarea pomilor fructiferi. Acum că știți că pomii fructiferi au nevoie de îngrășământ și ați ales îngrășământul perfect pe care să îl folosiți, va trebui să determinați cantitatea corectă pe care să o folosiți pentru fiecare pom fructifer.

Vezi și: Stropește pomii fructiferi cu această soluție cu bicarbonat de sodiu, periodic. Scapi de boli și dăunători

Cantitatea corectă pe care să o folosiți pentru fiecare pom fructifer

Cantitatea de îngrășământ pe care o veți folosi se calculează pe baza vârstei sau dimensiunii pomilor fructiferi și a valorii azotului de pe ambalaj. Amestecurile de pulverizare pentru pomii fructiferi sunt convenabile, dar rareori controlează toate insectele și bolile din toate culturile de pomi fructiferi. În plus, acestea pot include substanțe chimice care nu sunt necesare, dar care sunt incluse în amestecul preparat.

Deși dezavantajele utilizării tratamentelor de uz general pot limita controlul în unele cazuri sau pot fi irosite în alte cazuri, această abordare este, în general, satisfăcătoare pentru proprietarii casnici. Presupunând că pomicultorii casnici au între unul și cinci pomi, iar zona nu este suprapopulată cu pomi fructiferi, utilizarea tratamentelor preamestecate de uz general ar trebui să țină sub control majoritatea problemelor cauzate de dăunători.

Proprietarii ar trebui să fie încurajați să citească cu atenție eticheta oricărui pesticid și să diagnosticheze cu exactitate problemele lor specifice pentru a se asigura că aceste preamestecuri vor fi eficiente pentru problemele lor specifice de dăunători.

Rețineți că măsurile de combatere a agenților patogeni specifici pentru plante servesc adesea ca agenți de protecție care acoperă planta sau părți ale acesteia, fructe sau frunze, și o protejează împotriva bolii. Din fericire, nu toți pomicultorii se confruntă cu toate bolile.

Deoarece problemele de boală se dezvoltă adesea din cauza cauzelor de mediu, cultivatorii ar trebui să încerce să identifice acele condiții care favorizează problemele de boală și să dezvolte o înțelegere a riscurilor pentru zona locală înainte de a se angaja într-un program agresiv de pulverizare.

Vezi și: Cu ce se stropesc pomii fructiferi. Aşa îi vei feri de dăunători şi vei avea o recoltă bogată toamna

Cultivatorii care doresc să producă fructe fără imperfecțiuni, indiferent de costuri, ar trebui să ia în considerare obiectivele lor în raport cu costul de achiziționare a produselor din supermarket sau de pe piața proaspătă. Dacă insistă în continuare să producă fructe fără pete, ar trebui să obțină informații din fișele informative care se referă la producția comercială de fructe și la gestionarea dăunătorilor.

Vezi și: Când se taie pomii fructiferi primăvara. Trucuri pentru o recoltă bogată

Care este echipamentul de pulverizare a soluțiilor pe pomii fructiferi

Pentru a controla în mod adecvat dăunătorii, acoperiți bine pomul sau părțile plantei cu pesticide, conform etichetei. Folosiți un pulverizator suficient de puternic pentru a ajunge la toate părțile plantelor care au nevoie de tratament.

Pentru a putea stropi pomii vei avea nevoie de un anume echipament, care intră tot la întrebarea noastră, și anume cu ce să stropești pomii fructiferi, iar în cele ce urmează explicăm și acest aspect:

Pulverizatoarele cu aer comprimat

Acest tip de pulverizatoare au dimensiuni de aproximativ 37 de litri. Din cauza costului și a ușurinței de manipulare, majoritatea proprietarilor de locuințe preferă dimensiunile de 11 litri.

Pulverizatoarele cu furtun

Acestea sunt mai puțin costisitoare, dar necesită un volum mare de apă, o presiune moderată și o priză de apă convenabilă. Aplicarea pulberilor umectabile cu un pulverizator cu furtun este dificilă, iar calibrarea corectă a modelelor scumpe este extrem de dificilă.

Pulverizatoarele sunt convenabile, fac o aplicare vizibilă și necesită puțin sau deloc amestec. Cu toate acestea, sunt ineficiente și sporesc riscurile asociate inhalării pesticidelor. De asemenea, materialele trebuie să fie păstrate uscate.

Pulverizatoarele cu trombon

Pulverizatoarele de acest tip sunt destul de portabile, dar modelul de pulverizare este intermitent, deoarece se bazează pe faptul că aplicatorul continuă să pompeze.

Pulverizatoarele cu presiune de aer

Acestea oferă un model variabil în funcție de vârful duzei și de nivelul de presiune în timpul funcționării. Cultivatorii casnici folosesc în mod obișnuit acest tip de pulverizatoare, dar ar trebui să fie încurajați să acorde mai mult timp și să depună mai mult efort pentru a le curăța, îngriji și întreține.

Este necesară o curățare temeinică după fiecare utilizare. Una până la două linguri de amoniac de uz casnic la 3 litri de apă va neutraliza efectele corozive și va prelungi durata de viață a pulverizatorului. În plus, ungerea cu ulei a tijei pistonului și lăsarea rezervorului să se usuce complet vor reduce efectele abrazive și vor preveni formarea de rugină.

În timp ce insecticidele sau fungicidele reziduale nu vor reprezenta o amenințare serioasă în majoritatea situațiilor cu pomi fructiferi, reziduurile de erbicide ar putea fi foarte dăunătoare. Nu folosiți același pulverizator pentru erbicide și insecticide.

Vezi și: Cum trebuie tăiați pomii fructiferi toamna. Doar așa vei avea o recoltă bogată în primăvara viitoare

Concluzie

Acum că ai aflat cum și cu ce să stropeşti pomii fructiferi în luna aprilie, nu mai ai altceva de făcut decât să te apuci de treabă, dacă vrei să ai parte de pomii fructiferi sănătoși și cu rod din belșug. Luna aprilie a venit, așa că este timpul să te apuci de treabă.

Parteneri
Ce s-a descoperit la autopsia lui Silviu Prigoană. Cauza reală a morții milionarului
Redactia.ro
Unde va fi înmormântat Silviu Prigoană? „La etajul doi mă duc, sub tata! Sunt pregătit să mor.” Declarații halucinante ale omului de afaceri în podcastul lui Bursucu cu câteva zile înainte să moară!
Click.ro
Care a fost cauza morții lui Silviu Prigoană. Ce au descoperit medicii legiști
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Anamaria Prodan i-a cerut iertare lui Reghecampf, după moartea lui Silviu Prigoană: 'Am pus mâna pe telefon şi i-am scris'. Ce răspuns a primit impresara de la fostul soț
Unica.ro
Ingredientul ieftin care te scapă imediat de mătreață. Costă doar doi lei
EVZ.ro
Ce a comandat Silviu Prigoană de la restaurantul din Bran, cu câteva minute înainte să moară. Afaceristul nu a mai apucat să mănânce
Spynews
Mașinile pe benzină și motorină, interzise. Ordin UE pentru toate țările: Punem rapid în practică
Capital.ro
Silviu Prigoană, 8 căsnicii, 4 soții, 6 divorțuri. Prima soție l-a lăsat văduv, iar ultima i-a adus liniștea, până când moartea i-a despărțit. Cine sunt femeile care i-au marcat viața
Avantaje
DEZVĂLUIRI din VILA lui Silviu Prigoană. Copiii, PRINȘI în CONFLICT
Mediaflux
Trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană a fost ridicat de la INML Brașov. Ce se va întâmpla înainte de a fi depus la capelă
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine este văduva lui Silviu Prigoană. Mihaela este mai tânără cu 15 ani decât regretatul om de afaceri
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro