19 aug. 2022 | 09:07

Cu ce se stropesc pomii fructiferi. Aşa îi vei feri de dăunători şi vei avea o recoltă bogată toamna

Utile
Cu ce se stropesc pomii fructiferi. Aşa îi vei feri de dăunători şi vei avea o recoltă bogată toamna
Mulți oameni nu cred că „organic” și „pomi fructiferi stropiți” merg împreună

Cu ce se stropesc pomii fructiferi? Mulți oameni nu cred că „organic” și „pomi fructiferi stropiți” merg împreună. Cu siguranță este mai bine să urmărim un sistem sănătos, biodivers, care se menține în echilibru fără nicio pulverizare. Cu toate acestea, există de fapt câteva spray-uri pe care le puteți folosi și care nu vor face daune. Acestea sunt cele pe care le folosesc cultivatorii organici certificați, în conformitate cu standardele organice stricte, desigur. Dacă vă întrebați cu ce se stropesc pomii fructiferi, răspunsul este simplu, și-l regăsiți în cele ce urmează.

Cu ce se stropesc pomii fructiferi pentru o recoltă bogată toamna

Dacă vă cultivați pomii fructiferi în mod ecologic, este important să îi protejați de dăunători și boli, iar dacă știți când să vă stropiți pomii fructiferi, această sarcină vă va fi mult mai ușoară. În general, mare parte din fermieri vorbesc despre spray-urile organice pentru pomi fructiferi pe care le puteți folosi pe tot parcursul anului.

Specialiștii în domeniu spun că spray-urile joacă un rol foarte important. Există destul de multe insecte dăunătoare și boli care variază de-a lungul sezonului de creștere. Dăunătorii și bolile pot începe la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie.

Singurele spray-uri pe care agricultorii le folosesc în ferme sunt aceste fungicide organice. Soluția folosită conține un pic de cupru, în formula potrivită, și sulf elementar. Aceste soluții pot face o diferență uriașă în prevenirea unor boli fungice deosebit de urâte.

Este foarte important să înțelegeți care sunt aceste insecte și boli și să știți cum să vă ajutați copacii să reziste la asalt. A nu face nimic nu este o opțiune în climatul actual, mai spun specialiștii în agronomie.

Dar, în aceeași măsură, un program de pulverizare nu trebuie să fie super intensiv. Atâta timp cât se aleg pulverizările potrivite pentru perioada potrivită, acestea pot ajuta cu adevărat la creșterea unui copac sănătos și a unor fructe sănătoase.

„Cel mai important lucru care se poate întâmpla din punct de vedere al bolilor este că pomii de măr, de exemplu, pot avea o serie de boli, cum ar fi tărtăcuța mărului, rugina mărului de cedru și există o nouă boală cu care ne confruntăm, numită Marssonina leaf blotch.

Dacă aceste boli se agravează, pot defolia pomul. Dacă pomul se defoliază, atunci nu mai poate face fotosinteză. Și dacă nu poate face fotosinteză, atunci nu poate crea zaharurile, nutrienții și compușii de care are nevoie pentru a se menține sănătos ca pom sau pentru a produce fructe bune.”, avertizează specialiștii.

Când este momentul potrivit pentru a stropi pomii fructiferi?

În ceea ce privește insectele, există insecte care nu doar că pot deteriora pomul, ci îl pot chiar ucide. Există bormașini de diferite tipuri care vor găuri în trunchiul copacului. Borerele pot încununa copacul și, în cele din urmă, pot provoca declinul acestuia. Acest lucru se poate întâmpla rapid, dar, de obicei, se întâmplă în decursul a câțiva ani, până la declinul și moartea arborelui.

Pomii fructiferi au într-adevăr nevoie de un fungicid de toamnă. Unele boli, cum ar fi încolțirea frunzelor, nu beneficiază de pulverizarea de toamnă. Dar altele, cum ar fi putregaiul brun, pot beneficia de o pulverizare de toamnă cu un fungicid organic.

Deci, cu siguranță nu trebuie exclusă pulverizarea de toamnă. Aceasta poate fi o parte utilă a unei strategii globale de curățare a unor boli. Cu toate acestea, în cazul celor mai mulți arbori rezonabil de sănătoși, nu este necesar să folosiți în mod curent un fungicid în această perioadă a anului.

Și acesta este un lucru bun, deoarece chiar și pulverizările permise în mod organic pot avea un impact asupra mediului. Acestea pot avea un impact în special asupra solului. Ar trebui să folosiți întotdeauna doar cantitatea minimă de pulverizare necesară.

În schimb, străduiți-vă să obțineți o grădină cu adevărat bogată în biodiversitate, unde imunitatea naturală va fi la cel mai înalt nivel. Și nu ar trebui să folosiți niciodată fungicide chimice.

În loc de concluzie

Dacă ați avut o vară secetoasă, atunci este posibil să fi existat foarte puține boli fungice. În aceste condiții, recomandările includ tăierea lemnului bolnav din copac. Apoi, asigurați-vă că îl îndepărtați cu totul de copac și că îl eliminați, dar nu este nevoie să aplicați deloc un spray.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Cum se denunțau vecinii unii pe alții la Securitate:„Aflându-se în casă, cu ușa deschisă, s-a exprimat într-un mod imposibil de reprodus la adresa tov. Ceaușescu“
Click.ro
Ultimele mesaje trimise de pe front de soldații ruși. „E un munte de cadavre”. Mărturii cutremurătoare
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
O mai ții minte pe Esmeralda? Au trecut 27 de ani de la rolul care a făcut-o celebră pe actrița Leticia Calderon, iar viața ei a bătut orice telenovelă! Cum arată azi, la 56 de ani, frumoasa actriță / FOTO
Unica.ro
Apocalipsa economică pentru Europa a început!
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
A murit un nume uriaș al României: A fost un vârf al generației sale. Drum lin, maestre!
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
O SUTĂ de MII de PENSIONARI primesc MAI MULȚI BANI! SE întâmplă la FINAL de 2024
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Rezultate Loto azi, 22 decembrie 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro