14 nov. 2021 | 18:45

Cum trebuie tăiați pomii fructiferi toamna. Doar așa vei avea o recoltă bogată în primăvara viitoare

Diverse
Cum trebuie tăiați pomii fructiferi toamna. Doar așa vei avea o recoltă bogată în primăvara viitoare
Cum se taie pomii fructiferi toamna

Te-ai întrebat cum se taie corect pomii fructiferi, pe timp de toamnă? Ei bine, iată care sunt regulile importante de care trebuie să ții cont, atunci când vrei să faci lucrurile în mod corect și dacă vrei ca pomii tăi să rodească și în anul ce urmează. Grădinarii români prețuiesc foarte mult aceste trucuri. Ce pași trebuie urmați, mai exact.

Cum se taie, de fapt, pomii fructiferi pe timp de toamnă

Pentru că suntem în plină lună de toamnă, grădinarii au pregăti câteva trucuri geniale pentru a îngriji pomii fructiferi pe timpul sezonului ploios.

Este foarte important să tăiem pomii fructiferi pe timp de toamnă, însă înainte de a ne aventura în acest subiect, experții susțin că există anumite reguli de bază care trebuie urmate. Ce trebuie să faci pentru ca pomii tăi să rodească și în anul 2022? Simplu.

Pentru început, atunci când tăiem pomii fructiferi toamna, este musai să ne gândim la foarte multe aspecte, precum temperaturile potrivite și uneltele pe care le folosim pentru a tăia copacii.

Pomii fructiferi se taie până la jumătatea lunii noiembrie și după ce intră în repaus vegetativ, mai exact după ce le cad toate frunzele. Specialiștii te sfătuiesc să nu depășești acestă perioadă, iar temperaturile de afară să nu scadă sub 5 grade Celsius după ce ai terminat de tăiat pomii.

În caz contrar, din cauza frigului și a condițiilor meteo nefavorabile, pomii fructiferi se vor sensibiliza și nu vor mai fi productivi anul următor, ceea ce înseamnă că nu vor mai face fructe. Pomii înghețați nu trebuie tăiați, iar cel mai bun sfat este să așteptați până la primăvară.

La ce temperaturi se taie pomii fructiferi

Uneltele pe care le folosim când tăiem pomii fructiferi sunt extrem de importante, iar acestea trebuie sa fie foarte bine ascuțite și sterilizate. Prin respectarea acestui pas vom evita rănirea pomilor fructiferi, iar lucrările vor fi mult mai eficiente.

Totodată, este indicat să folosim alcool sanitar după ce tăiem ramurile pentru a nu transmite bolile altor pomi fructiferi din livada noastră.

Primul lucru care trebuie făcut, în cazul în care se pune această problemă, este să tăiem drajonii care pornesc din portaltoi. Acestea sunt ramurile care ies de la baza trunchiului. Sunt consumatori nocivi care fac rău pomilor fructiferi, acesta fiind motivul pentru care trebuie eliminați.

Mai departe, trebuie să înlăturăm ramurile uscate și moarte, deoarece pot afecta celelalte ramuri sănătoase. Specialiștii recomandă să tăiați ramurile care sunt întortocheate, iar celor rămase să le lăsați suficientă lumină pentru a se dezvolta armonios. Poți aplica și un tratament de ulei horticol pentru a îngriji pomii fructiferi în sezonul ploios.

Parteneri
S-a întors la marea iubire, fost fotomodel Playboy, după 20 de ani de căsătorie. Cine este soția lui Daniel Pancu
Redactia.ro
Tunelurile vechi de aproape 130 de ani care leagă două orașe importante pe sub munți. De ce au fost abandonate
Click.ro
Cazul celor trei frați dați dispăruți: situația lor era în atenția autorităților. Tatăl lor, vizat de un ordin de protecție
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Ramona Olaru l-a maturizat pe Cătălin Cazacu. Ce spune motociclistul despre episodul cu înșelatul
EVZ.ro
Când începe și cât durează vacanța elevilor în luna octombrie. În ce zi se întorc în bănci din vacanța de toamnă
Spynews
Anunț trist despre Bruce Willis. Demi Moore a dat vestea: Este necesară o acceptare
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
CU CÂT se VINDE o BANCNOTĂ de 20 de LEI! UNII se ÎMBOGĂȚESC dacă o GĂSESC
Mediaflux
Video halucinant! Copiii dispăruți ai afaceristului Adrian Marțian au fost filmați! Nimeni nu știe nimic de ei. Ce spun pe înregistrare / VIDEO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cum arată Diandra Doris Moga după ce și-a topit acidul din buze. Cât de schimbată e ispita de la Insula Iubirii acum
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro