17 feb. 2023 | 11:26

Ingredientul pe care e bine să îl pui în omletă pentru a fi pufoasă. Trucul folosit de multe gospodine

Sfaturi Culinare
Ingredientul pe care e bine să îl pui în omletă pentru a fi pufoasă. Trucul folosit de multe gospodine
Sfaturi simple pentru a face omleta mai gustoasă și mai pufoasă

Am mai scris și vom mai scrie despre omletă, nu de alta dar multora dintre noi, cei din redacție, ne place. Așa că, după multe testări, am reușit să descoperim care este ingredientul pe care să îl pui în omletă pentru a fi pufoasă. Trucul, folosit deja de multe gospodine, te va ajuta și pe tine să devi masterchef în omletă.

Sfaturi simple pentru a face omleta mai gustoasă și mai pufoasă

Atunci când vrei un mic dejun sățios în doar câteva minute, ouăle îți vin la îndemână. Se pot lua fierte sau pe jumătate prăjite. Dar când vine vorba de prepararea unei omlete, nu mulți pot atinge acel reper al unei omlete perfecte. În mod ideal, acest produs este considerat impecabil doar atunci când este pufos.

Dacă ai preparat omlete gustoase, dar te lupți să le adaugi pufozitatea necesară, nu te îngrijora. Suntem aici cu aceste sfaturi pentru a obține un zece la capitolul omletă, dar și cu ingredientul pe care e bine să îl pui în omletă pentru a fi pufoasă.

Iată 5 sfaturi simple pentru a face omleta mai gustoasă și mai pufoasă:

  1. Adaugă cantități mici de lapte sau smântână în timp ce pregătești aluatul. Acest lucru va ajuta omleta să se puie în modul dorit.
  2. Folosește unt. Asigură-țe că pui unt topit în tigaie înainte de a adăuga ouăle. Ouăle trebuie adăugate în tigaie doar după ce bulele de la untul încălzit se sting.
  3. Un alt sfat important este să bați separat albușul și gălbenușul de ou până se îngroașă. Ulterior, poți încorpora gălbenușurile în albușuri cu un strop de sare și piper.
  4. Adăugarea de apă carbogazoasă simplă sau apă minerală în ouăle bătute este un alt truc pentru a obține o omletă pufoasă.
  5. Încearcă să nu adaugi prea multe garnituri grele. Folosirea unor ingrediente precum brânza, roșiile, ciupercile sau ceapa o poate ajuta să rămână ușoară și pufoasă.

 

Nu doar la micul dejun, ci acum poți mânca omletă chiar și ca o gustare încărcată de seară. Încearcă și rețeta de omletă cu brânză care este cremoasă și gustoasă. Un strop de diverse condimente și bunătățile spanacului îi pot da o notă nutritivă.

Omleta masala pav în stil Mumbai este o altă rețetă delicioasă, pe care punem pariu că-ți va plăcea să o prepari acasă.

Vezi și: Ingredientul banal care face ca omleta să nu se mai lipească de tigaie. Aşa iese ca în reviste, trebuie să încerci

Care este ingredientul pe care e bine să îl pui în omletă pentru a fi pufoasă

Și a sosit momentul de care vorbeam la început, și anume îngredientul pe care e bine să îl pui în omletă pentru a fi pufoasă. Cei mai mulți dintre noi gătesc o omletă mult prea repede. Amestecă bine ouăle, dar nu adăuga lapte, sare sau orice altceva te gândești în acest moment.

Nu există un raport fantezist între albuș și gălbenuș, folosește oul întreg (Nu ăsta este trucul). Amestecă-le bine cu o furculiță. Dacă există o inconsistență continuă să amesteci până când nu mai există. Într-o tigaie încălzită uniform, aruncați untul. Dacă auziți vreun scâncet, tigaia este prea fierbinte, așa că coboar-o sub temperatură.

Dacă ai rumenit untul, cel puțin în acest caz, l-ai ars. Odată ce untul este topit adaugă ouăle. Serios, dacă auzi zgomot, tigaia este prea fierbinte! La început vrei să amesteci puțin ouăle când ajung în tigaie. În acest moment se va simți ca și cum ai face cremă. Acest lucru oferă o pufozitate minunată. Acum lasă să înceapă să se gătească și să se solidifice. Lasă-i timp!

Din nou, serios, dacă se rumenește oul este prea cald, așa că adaugă puțină sare în acest moment. Odată ce oul este bine făcut, în mod tradițional se rulează omleta, se servește cu câteva ierburi proaspete deasupra. Dacă pur și simplu trebuie să ai o umplutură, adaugă umplutură precoaptă înainte de a o rula.

Dar, nu ți-am spus clar care este ingredientul, acesta este bicarbonatul de sodiu, sau, în cel mai bun caz, praful de copt care se descompune atunci când este încălzit, eliberând dioxid de carbon gazos. Acum știi care este ingredientul pe care e bine să îl pui în omletă pentru a fi pufoasăPe scurt, nu te poți grăbi cu o omletă bună!

Parteneri
Rugăciunea pe care trebuie să o rostești neapărat în ziua de Bobotează. Îți va aduce noroc și bunăstare
Redactia.ro
Destinația superbă din Grecia, supranumită și „Insula Apocalipsei”, care se află în topul celor mai bune locuri pentru vacanță în 2025. Puțini români au ajuns aici
Click.ro
Românii, obligați să își recicleze hainele vechi. Ministrul Fechet a explicat ce trebuie să facem cu ele
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile pe care Roxana Nemeș le-ar vrea uitate! Cum s-a fotografiat pe vremea când se iubea cu Radu Groza, impresarul ei / FOTO
Unica.ro
Patru zodii care vor avea succes profesional în 2025
EVZ.ro
DeSanto, prima reacție după conflictul cu Jador: „Iubiți pe cine nu trebuie”. Cum a răspuns când a fost întrebat de banii pe care ar trebui să-i dea manelistului
Spynews
Anunț pentru proprietarii de terenuri din România. Se aplică din 2025
Capital.ro
WOW, ce palat! Cum arată vila din Pipera a familiei Borcea. Imagini de Crăciun cu gemenele și frățiorul Milan. Prințesele lui Borcea sunt ca două păpuși
Avantaje
ADIO, CONCEDIU MEDICAL! Măsura este oficială!
Mediaflux
Dubaiul e mai mic decât Bucureștiul! Gabi Bădălău, suspicios de aproape de Daria, fosta lui Bodi, cea cu care a înșelat-o pe Bianca! Disperat să îi atragă atenția vedetei?
Spynews.ro
Zodiile care vor avea 5 ani plini de noroc, începând cu 2025. Trăiesc cea mai bună perioadă a lor: succes uriaș, mai ales financiar, călătorii în străinătate
Realitatea.net
Cum a reușit un avion să decoleze în 2025 și să aterizeze în 2024. Cum a fost posibil să se întâmple așa ceva. Care e explicația
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro