Oamenii de știință au descoperit care sunt orele în care oamenii performează cel mai bine. Sunt mult mai inteligenți pentru că creierul uman funcționează cel mai bine în acest interval orar. Pe parcursul unei zile, abilitățile cognitive ale omului se modifică, astfel că unele intervale orare sunt favorizante pentru creierul nostru.
Creierul uman are o mulțime de secrete care încă nu au fost aflate, chiar dacă se fac multe cercetări în domeniu. Se cunoaște, însă, că are intervale de timp din zi în care funcționează mult mai bine.
Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia care este intervalul orar în care creierul lucrează mai bine.
Prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie a dezvăluit care sunt orele din zi în care creierul uman funcționează cel mai bine.
„În timpul unei zile, sunt perioade de ridicare a activității cerebrale și de scădere a activității cerebrale. Inteligența umană este dovedită, cu maximul între orele 10 și 12 dimineața. După amiază este altă inteligență, care funcționează perfect între orele 16-18, un vârf formidabil”, spune Alexandru Vlad Ciurea, potrivit csid.ro.
Celebrul medic a mai spus că pe timpul nopții, creierul nu mai are același randament, astfel că a dezvăluit ce să nu facem în acest timp.
„Nu lucrați noaptea, pentru că fenomenul de inteligență este low profile, nu te ajută, este o forțare și atunci forțăm creierul să lucreze”, a precizeazat Alexandru Vlad Ciurea.
Acesta a mai dezvăluit că cel mai bun somn este cel dinainte de miezul nopții, însă nu mai înainte de orele 22.00.
„Acest somn este necesar, trebuie să ne odihnim. Creierul trebuie să se odihnească. Spre seară, activitatea cerebrală scade, scad toate funcțiile: atenția, memoria, judecata, decizia. E bine ca deciziile să se ia dimineața, nu seara. Cel mai bun somn este între orele 22-24. Este dovedit fiziologic”, a explicat medicul.
În plus, abilitățile cognitive ale omului suferă modificări de-a lungul anilor. Unele dintre cele mai vechi teste de inteligență clasifică toți oamenii cu vârsta de peste 16 ani drept „adulti”.
De asemenea, astăzi, oamenii de știință recunosc că creierul continuă să se dezvolte și să se schimbe pe parcursul vârstei adulte de început. Nu în ultimul rând, cercetătorii mai spun și că există schimbări semnificative în modul în care funcționează creierul pe măsură ce înaintăm în vârstă.