Daniel Pavel este prezentatorul Survivor România sezonul 2. El i-a luat locul lui Dan Cruceru, care a prezentat primul sezon din cea mai dură competiție sportivă.
Daniel Pavel are o experiență de 12 ani în media. Înainte să intre în televiziune, el a fost ofițer în marina comercială și inginer de transport maritim.
Deși credea că va avea această meserie pe viață, Daniel Pavel a fost nevoit să se mute la Viena, acolo unde locuiește împreună cu iubita lui.
Înainte de a prezenta Survivor, el a fost redactor șef al Penny FM. A avut primul contact cu media în urmă cu 25 de ani, la Constanța.
El a fost prezentator al emisiunii Business On Air, la Radio France Internaţional, program ce a fost şi premiat de CNA în 2015, şi a făcut parte din echipa postului TV Antena 3 că prezentator al unei emisiuni săptămânale.
„Însumez undeva la peste 12 ani de presă scrisă, radio live şi TV, preponderent ca redactor-şef, intervievator şi moderator prezentator de infotainment şi evenimente. Înainte de „Survivor România” am fost pentru 4 ani şi jumătate redactorul şef şi omul cheie al unui proiect media inedit pe piaţa din România, Penny FM. Este un radio live ce se aude, zilnic, în reţeaua magazinelor Penny de la noi, proiect media pornit din viziunea creativă a managementului şi alimentat de priceperea mea în a armoniza şi conduce o echipă de oameni de media români, la Viena, Austria. Transmisiunile se făceau de acolo pentru că eram integraţi într-o reţea internaţională de jurnalişti specializaţi în media POS (point-of-sale). Înainte de acest proiect am fost gazda emisiunii „Business On Air” la Rfi România, unde am dezvoltat, prin interviuri cu vedete, decidenţi şi actori ai agendei publice, poveştile frumoase şi inspiraţionale din antreprenoriatul românesc. Am avut şi doi ani de TV, la Antena 3, cu o emisiune de weekend. Primul contact cu media l-am avut, însă, cu circa 25 de ani în urmă, la Constanţa, la centrul media din instituţia de marină comercială pe care am absolvit-o”, a spus el într-un interviu pentru OkMagazine.
A renunța la meseria de ofițer de marină, însă adesea simte nostalgie atunci când vede un cargobot. Cu toate acestea, Daniel Pavel este convins că a luat decizia corectă de a renunța la meseria lui de bază și de a se muta în Viena.
„Aşa este, sunt ofiţer de marină comercială şi inginer de transport maritim şi, cel puţin în intervalul de la 12 la 24 ani, eram sigur că voi fi toată viaţa un navigator pe mări şi oceane. După câteva voiaje pe mare, pe nave portcontainer, hai-hui prin Atlantic, peste linia Ecuatorului, am avut o revelaţie că, totuşi, nu e meseria pe care vreau să o urmez. La meseria de ofiţer de marină am renunţat, după ce am parcurs cam dublul milelor din titlul uneia din cărţile copilăriei mele, scrise de Jules Verne, 20.000 leghe (circa 100.000 km). Însă la a merge pe mare, din când în când, nu. Ies pe bărci cu pânze cât de des pot şi câteodată privesc nostalgic, în zare, silueta vreunui cargobot care trece pe lângă mine. Dar sunt împăcat că am luat decizia corectă să schimb spre ceea ce fac acum”, a mai spus el.
Prezentatorul Survivor a dat câteva detalii despre competiție și despre cum se vede ea de la fața locului, din jungla din Republica Dominicană.
El a povestit că epuizarea concurenților este reală, iar alimentele vin doar atunci când echipele câștigă jocurile de recompensă. În rest, ei sunt nevoiți să se hrănească cu ce găsesc în natură.
Este o competiție foarte dură, nu numai din cauza lipsei de hrană și a adăpostului, dar și din cauza alienării pe care concurenții o simt. Ieșirea din zona de confort și lipsa celor dragi, dar și a confortului, sunt lucruri cu care concurenții trebuie să se lupte, iar totul pornește de la psihic.
Daniel Pavel a mai spus că îi admiră pe toți concurenții pentru probele prin care trec și că este un lucru destul de greu coordonarea ochi-mână, iar respirația joacă un rol foarte important.