O gospodină iscusită a încurcat ingredientele şi a pus bicarbonat de sodiu în compoziţia de clătite. Ce s-a întâmplat apoi, în tigaie, a uimit-o şi a convins-o să spună tuturor trucul inedit.
Clătitele sunt, cu siguranţă, unele dintre cele mai îndrăgite deserturi de către români. Indiferent că sunt servite alături de dulceaţa preferată, cremă de ciocolată, îngheţată sau de cremă de brânză, acestea sunt iubite de toată lumea. O gospodină grăbită să prepare celor dragi acest desert a pus bicarbonat de sodiu, din neatenţie, în compoziţia pentru clătite, în loc de puţină sare.
Când şi-a dat seama că greşeala s-a transformat într-un truc de zile mari, femeia a dat reţeta tuturor. Ce s-a întâmplat în tigaie?! Clătitele au fost mai pufoase şi aerate ca niciodată. Aşadar, data viitoare când vei prepara acest dulce, nu uita să pui şi ingredientul secret!
Iată de ce ai nevoie pentru a prepara cele mai bune clătite:
Acum că ai aflat ingredientele necesare nu îţi mai rămâne decât te să te apuci de treabă. Într-un castron pune făina, sarea şi bicarbonatul de sodiu. Amestecă bine. Într-un alt recipient, pune cele două ouă, zahărul vanilinat, esenţa de vanilie şi amestecă cu ajutorul unui mixer. Adaugă şi laptele cu apa minerală şi mixează. Acesta este momentul în care începi să adaugi şi mixul de făină de mai sus (puţin câte puţin).
Pentru coacerea clătitelor ai nevoie de o tigaie pe care să o ungi cu foarte puţin ulei de floarea soarelui. Las-o la încins, apoi toarnă cu ajutorul unui polonic din compoziţia de clătite. Clătita este gata când se coace pe ambele părţi. Repetă procedeul până când se termină compoziţia.
Nu îţi mai rămâne decât să le serveşti alături de dulceaţa favorită, cremă de ciocolată cu banană tăiată felii sau fructe de pădure, îngheţată de ciocolată sau vanilie.
Dacă vrei un preparat cu totul special, le poţi umple cu brânză dulce amestecată cu ouă, zahăr şi vanilie, după care le rulezi cu grijă şi le pui într-o tavă. Odată umplute toate, se pune deasupra smântână amestecată cu puţin iaurt şi se dau la cuptor la 190 de grade Celsius până când se rumenesc. Poftă bună!