O dată pe săptămână îți poți face o mască energizantă cu bicarbonat de sodiu și ceai, care va da un plus de strălucire tenului. În felul acesta vei scăpa și de ceacăne și senzația numită generic de ”ochi obosiți”.
Pentru această mască ai nevoie doar de o linguriță de bicarbonat de sodiu și o ceașcă de ceai de mușețel. Înmoaie o dischetă în ceai și aplică pe zonele cu probleme. Mai multe detalii pe Știridinlume.ro.
Pielea din jurul ochilor este și ea importantă, fiindcă stresul, poluarea, lipsa de somn și alimentația nepotrivită sunt câteva dintre cauzele ochilor obosiți, cu cearcăne și pungi. Odată cu trecerea timpului, are loc și degradarea fibrelor de suport, cum ar fi colagenul și elastina.
„Zona din jurul ochilor este foarte fină, deoarece aici este pielea cea mai subțire. Un mod de viață nesănătos, o alimentație incorectă, o hidratare insuficientă, respectiv folosirea produselor necorespunzătoare sau agresarea acestei zone ar putea face apariția cearcănelor sau apariția pielii uscate chiar și la persoanele de o vârstă fragedă. Pe lângă faptul că cearcănele apar din cauza neîngrijirii corect, la unele persoane ele pot avea o funcție ereditară. La fel, unele persoane pot avea unele afecțiuni, cum sunt insuficiența renală sau afecțiuni ale glandei tiroide, care la fel pot să se manifeste prin apariția pungilor sau a cearcănelor în jurul ochilor.
De aceea, dacă o persoană este tânără și prezintă apariția cearcănelor, ar fi bine să se adreseze unui medic dermatolog, pentru a vedea din ce cauză sunt acestea. Nu putem spune că există o metodă eficientă sută la sută. O îngrijire complexă ar putea fi ideală, anume evitarea factorilor de stres, să ne străduim să ne hidratăm corect, să dormim suficient și să consumăm alimente care sunt benefice eficiente pielii și să avem o îngrijire corectă. În plus, nu trebuie să uităm de o cremă cu protecție solară. Pe lângă toate aceste aspecte, se poate opta și pentru unele tratamente cosmetice sau non-invazice în cabinete de specialitate. Textura cremei pentru pielea din jurul ochilor trebuie să fie mai lejere, de aceea în dependență de pielea din restul feței ar fi bine să existe o cremă specială pentru această zonă. ”, a epxlicat Irina Batîr, medic dermatolog.