12 ian. 2021 | 18:50

A pus bicarbonat de sodiu peste pește, apoi l-a prăjit. Ce a rezultat, de fapt

Utile
A pus bicarbonat de sodiu peste pește, apoi l-a prăjit. Ce a rezultat, de fapt
Bicarbonat de sodiu peste peste

Peștele pane este una dintre cele mai delicioase rețete, se prepară ușor și are un aspect apetisant. Acest pește are crustă crocantă la exterior, iar la interior este suculent.

A pus bicarbonat de sodiu peste pește, apoi l-a prăjit

Peștele pane se servește la prânz sau la cină, alături de o salată de legume proaspete sau cu sos. Un mare aport în această rețetă îl are și bicarbonatul de sodiu.

Ingrediente pește pane

  • pește
  • 3 ouă
  • 250 g de smântână
  • un pahar ras de făină
  • 1/3 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • sare și piper negru măcinat după gust

Mod de preparare

Se bat ouăle cu smântână. Se adaugă făina și bicarbonatul de sodiu. Se asezonează cu sare și piper după gust și se amestecă bine. Se adaugă un pic de condimente pentru pește, aluatul este potrivit și pentru șnițele din carne. Aluatul pentru pește este pregătit. Se înmoaie bucățile de pește în aluat și se prăjesc într-o tigaie încinsă cu ulei la foc mediu. Se va obține un pește foarte gustos.

Utilizările bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre ingredientele multifuncționale ce trebuie să existe în orice gospodărie. Proprietățile sale benefice sunt multe și de aceea este utilizat în procese care țin de îngrijire personală, însă și în acțiuni de igienizarea locuinței sau combaterea unor dăunători.

Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic anorganic. Este un produs nontoxic, astfel că poate fi utilizat chiar și de către alergici, dar cu toate acestea este indicat să nu intre în contact cu ochii, care pot fi iritați din cauza conținutului de sodiu, provocând usturimi și roșeață la nivelul corneei.

Bicarbonatul de sodiu poate să fie folosit în îngrijirea personală, iar datorită pH-ului bazic poate neutraliza mirosurile neplăcute de transpirație. Este folosit și pentru îngrijirea tenului, cu proprietăți vindecătoare pentru acnee. Acesta poate fi amestecat și cu șampon pentru a scăpa de mătreață sau pentru a reduce semnele vizibile ale dermatitei, îmbunătățind sănătatea scalpului.

Bicarbonatul de sodiu mai poate fi folosit și pentru îngrijirea tenului și a pielii de pe corp, deoarece îndepărtează celulele moarte ale dermei, fără să o lezeze, lăsând pielea curată și strălucitoare.

Bicarbonatul de sodiu poate să fie folosit și pentru desfundarea țevilor, lăsând să acționeze vreme de 15 minute, după care se toarnă apă fierbinte. Tot cu bicarbonat de sodiu se curăță și obiectele din argint sau alte metale, dar se igienizează și frigiderul. Cu ajutorul său se prepară și unele alimente, cum este rețeta de mai sus.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Dr. Francesco Capelletti, copilul-actor, chirurgul pur-sânge și icoana tatălui. Destine de filme la Floreasca
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Capital.ro
Angajații români care vor avea salariu de bază mai mare decât minimum pe economie
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANAF face CONTROALE în BLOCURI! PROPRIETARII de apartamente sunt VERIFICAȚI
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro