A pus bicarbonat de sodiu peste pește, apoi l-a prăjit. Ce a rezultat, de fapt

Bicarbonat de sodiu peste peste

Peștele pane este una dintre cele mai delicioase rețete, se prepară ușor și are un aspect apetisant. Acest pește are crustă crocantă la exterior, iar la interior este suculent.

A pus bicarbonat de sodiu peste pește, apoi l-a prăjit

Peștele pane se servește la prânz sau la cină, alături de o salată de legume proaspete sau cu sos. Un mare aport în această rețetă îl are și bicarbonatul de sodiu.

Ingrediente pește pane

  • pește
  • 3 ouă
  • 250 g de smântână
  • un pahar ras de făină
  • 1/3 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • sare și piper negru măcinat după gust

Mod de preparare

Se bat ouăle cu smântână. Se adaugă făina și bicarbonatul de sodiu. Se asezonează cu sare și piper după gust și se amestecă bine. Se adaugă un pic de condimente pentru pește, aluatul este potrivit și pentru șnițele din carne. Aluatul pentru pește este pregătit. Se înmoaie bucățile de pește în aluat și se prăjesc într-o tigaie încinsă cu ulei la foc mediu. Se va obține un pește foarte gustos.

Utilizările bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre ingredientele multifuncționale ce trebuie să existe în orice gospodărie. Proprietățile sale benefice sunt multe și de aceea este utilizat în procese care țin de îngrijire personală, însă și în acțiuni de igienizarea locuinței sau combaterea unor dăunători.

Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic anorganic. Este un produs nontoxic, astfel că poate fi utilizat chiar și de către alergici, dar cu toate acestea este indicat să nu intre în contact cu ochii, care pot fi iritați din cauza conținutului de sodiu, provocând usturimi și roșeață la nivelul corneei.

Bicarbonatul de sodiu poate să fie folosit în îngrijirea personală, iar datorită pH-ului bazic poate neutraliza mirosurile neplăcute de transpirație. Este folosit și pentru îngrijirea tenului, cu proprietăți vindecătoare pentru acnee. Acesta poate fi amestecat și cu șampon pentru a scăpa de mătreață sau pentru a reduce semnele vizibile ale dermatitei, îmbunătățind sănătatea scalpului.

Bicarbonatul de sodiu mai poate fi folosit și pentru îngrijirea tenului și a pielii de pe corp, deoarece îndepărtează celulele moarte ale dermei, fără să o lezeze, lăsând pielea curată și strălucitoare.

Bicarbonatul de sodiu poate să fie folosit și pentru desfundarea țevilor, lăsând să acționeze vreme de 15 minute, după care se toarnă apă fierbinte. Tot cu bicarbonat de sodiu se curăță și obiectele din argint sau alte metale, dar se igienizează și frigiderul. Cu ajutorul său se prepară și unele alimente, cum este rețeta de mai sus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI