16 aug. 2023 | 10:47

CNAIR, explicații după ce Podul de la Brăila a fost închis în noaptea de luni spre marți, în minivacanța de Sf. Marie: „Constructorul a considerat că luni nu e sărbătoare”

ACTUALITATE
CNAIR, explicații după ce Podul de la Brăila a fost închis în noaptea de luni spre marți, în minivacanța de Sf. Marie: „Constructorul a considerat că luni nu e sărbătoare”

CNAIR dă explicații după ce podul de la Brăila a fost închis în noaptea de luni spre marți, adică 14 spre 15 august, în timpul minivacanței de Sfânta Maria. Șoferii au așteptat ore la rând să treacă Dunărea. CNAIR a spus că antreprenorul care a construit podul a considerat că ziua de luni nu este sărbătoare legală.

Podul de la Brăila, închis în noaptea de luni spre marți. Șoferii au așteptat până la ora 6:00 să circule

Podul de peste Dunăre a fost deschis în noaptea de marți spre miercuri și revine la programul normal de închidere miercuri, 16 august, la ora 21:00.

Podul de la Brăila nu a fost încă recepționat, adică el este în administrarea constructorului și nu a statului, iar acum antreprenorul care a luat lucrarea trebuie să demonteze macaralele.

Cel mai probabil, pe timpul nopții se vor face și micile reparații acolo unde este necesar, având în vedere că asfaltul s-a lăsat în unele părți.

La finele anului 2022, Guvernul Ciucă a emis o hotărâre de Guvern prin care stabilește că luni, 14 august 2023 este zi liberă nelucrătoare, cu recuperare pentru angajații din sistemul bugetar, iar CNAIR a spus, în iulie, la câteva zile după inaugurarea podului, că se permite circulația în zilele de sărbătoare legală.

Astfel, marți, 15 august, după miezul nopții este practic zi de sărbătoare legală, dar constructorul a decis să deschidă podul de la ora 6:00.

Explicațiile CNAIR

Șoferii s-au bazat pe faptul că în perioada minivacanței podul va fi deschis și se poate circula și noaptea.

Podul încă este în administrarea constructorului. Noi am convenit ca în week-end şi de sărbători podul să fie deschis şi noaptea, însă constructorul a considerat că ziua de luni nu este sărbătoare, motiv pentru care podul a fost închis luni spre marţi.

Precizez, însă, că podul va fi deschis în această seară, fiind sărbătoare”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu.

Iată ce spune CNAIR despre sărbătorile legale și programul de circulație pe Podul de la Brăila:

„Program circulație pe podul suspendat peste Dunăre de la Brăila! Pentru finalizarea lucrărilor auxiliare la podul suspendat, în perioada 17.07.2023 – 30.11.2023 se va închide traficul pe timpul nopții, de luni până vineri, inclusiv, în intervalul orar 21:00 – 6:00, exceptând zilele de sărbători legale.

Astfel, circulația rutieră pe pasaj va fi permisă de sâmbătă, ora 06:00 până luni, ora 21:00. În perioada închiderii circulației pe timpul nopții, traficul rutier va fi permis doar prin sensurile giratorii amenajate la intersecțiile cu DJ 221B Vădeni (km 1+180) și cu DN 22B (km 4+530) și deviat pe DN 22 către trecere BAC Smârdan – Brăila”, arată CNAIR.