Crăciun fericit: Ce reprezintă și ce este special la noul doodle de la Google
Sărbătorile de iarnă au început, așa că cei de la Google nu au stat pe loc. Pentru un Crăciun fericit au creat un nou doodle în seria dedicată familiei.
La Google, sărbătorile de iarnă au început mai devreme. Pe 18 decembrie, gigantul a lansat primul doodle dintr-o serie cu o familie de păsări care se pregătește pentru un Crăciun fericit. Doi pinguini, o pereche de frați alunecoși, sunt încântați să-și petreacă timpul cu rudele lor din țări ceva mai calde, un papagal și un tucan.
Prima tranșă din seria sărbătorilor ne-a arătat cum se pregătesc pinguinii pentru călătorie. Acum, urează “Crăciun fericit” și îi putem vedea pe aceștia cum se reunesc cu cei dragi lor. Bucuroși de întâlnirea festivă, ei se pregătesc să își înfigă ciocurile în festinul de Crăciun. La fel ca oamenii, de altfel.
UPDATE: Fie că le urăști, fie că le iubești, n-ai cum să scapi de ele. Oriunde ai intra, în cafenele, magazine sau mall-uri, colindele și cântecele de Crăciun își fac simțită prezența.
În articolul de aici găsești trebuie să știi despre colindele de Crăciun.
Crăciun fericit într-un doodle
Ca să vezi acest doodle pentru sărbătorile de iarnă, tot ce trebuie să faci e să intri pe prima pagină. Dacă ai sau nu un Crăciun fericit, tot te poți bucura de arta prezentată pe pagina motorului de căutare. E animat anul acesta, așa că ai ce să vizionezi câteva minute.
Seria cu sărbătorile de iarnă lansată de Google pe 18 decembrie îi prezenta pe pinguini cum vorbesc la telefon cu un tucan. Telefonul e cu fir, în caz că aveam nevoie să ne deconectăm de smartphone și să ne aducem aminte și de strămoșul lui. Mai ales de Crăciun ar fi binevenită decizia.
Următorul cadru ne înfățișează pinguinii cum își fac bagajele într-un iglu. Alături de ei e un calendar pe care scrie 18 decembrie, dar și o hartă, ca un soi de reminiscență a lumii de dinainte de Google Maps. De Crăciun, peisajul se schimbă.
Avem toată familia reunită la o masă festivă, într-o locație exotică. Palmierii sunt decorați cu instalații, iar papagalul aduce o plăcintă aburindă la masă. Apoi, avem un cadru în care întreaga familie este surprinsă într-o fotografie înrămată. Tipul de cadru numai bun pentru un Crăciun fericit
Alături, sunt cadouri cu datele de 18, 25, 31 decembrie și 1 ianuarie. Cadourile cu 18 și 25 sunt desfăcute, semn că rămâne să aflăm prin ce aventuri va mai trece familia. Ultimele doodle-uri, după cel care anunța sărbătorile de iarnă și acum Crăciun fericit, va veni la finalul anului și la începutul următorului.
Cine vede acest doodle de Crăciun fericit
Cum până la finalul anului mai e cam o săptămână, nu e mult de așteptat. Sărbătorile de iarnă se termină oficial pe 31 decembrie, de Revelion, și pe 1 ianuarie, prima zi din anul nou. Românii mai sărbătoresc și sfântul Vasile. Aceste creații, de Crăciun și nu numai, sunt disponibile în majoritatea țărilor din Europa, Africa, America de Nord, America de Sud, Australia și Asia.
Crăciunul are o semnificație deosebită în țările în care creștinii sunt majoritari. Este și cazul României, unde Crăciunul este considerat o sărbătoarele legală. Sărbătoarea se prelungește pe 26 și 27 decembrie. Sunt alții care sărbătoresc pe rit vechi, ceea ce înseamnă un Crăciun pe 7 ianuarie.
La fel ca în anii precedenți, Google nu a ezitat să ne amintească de importanța acestei sărbători. Acestea fiind scrise, Crăciun fericit!
Site-uri și aplicații care te inspiră pentru urări de sărbători
Dacă ai un telefon cu Android și vrei să le trimiți celor dragi mesaje cu gânduri bune de Crăciun sau de Revelion, aplicația ”Mesaje de sărbători” e exact ceea ce cauți. Partea cea mai bună e că nu trebuie să dezinstalezi aplicația după ce a trecut ziua de 1 ianuarie, deoarece îți va fi utilă și în alte zile de sărbătoare ale anului.
Aplicația are un meniu cu categorii din care poți alege sărbătoarea pentru care vrei să-ți fie afișate urări. Astfel, după ce Crăciunul și Revelionul trec, poți folosi aplicația și de Sfântul Valentin, de Mărțișor sau de Paște, printre altele. După ce alegi categoria, tot ce trebuie să faci e să selectezi mesajul dorit, pe care îl poți edita și pe care îl poți chiar programa să se trimită la o anumită oră, astfel încât să scapi de grija mesajelor în noaptea dintre ani, sau în altă zi importantă. Aplicația poate fi descărcată de aici.
O aplicație te ajută să trimiți mai ușor mesaje și urări celor dragi cu ocazia Sărbătorilor. Anul acesta, nu va mai trebui să pierzi zeci de minute scriind mesaje de tipul ”Crăciun fericit…” și trimițându-le prietenilor. Asta, desigur, dacă deții un dispozitiv cu iOS. Un român cu numele de Mihai Babusca a creat aplicația SMS de Sărbători, care te ajută să trimiți un mesaj de Crăciun sau de Anul Nou celor apropiați. După cum probabil vă așteptați, aceasta vă permite să selectați contactele cărora vreți să le trimiteți SMS-ul și vă pune la dispoziție un număr important de mesaje predefinite. Pentru cei care vor să descarce aplicația SMS de Sărbători, aceasta este disponibilă aici.
Dacă vrei să vezi lista completă cu cele mai bune aplicații pentru urări de sărbatori, poți accesa acest link.