25 apr. 2024 | 17:31

Promisiunea lui Dumitru Dragomir pentru Gigi Becali, dacă FCSB va juca în Liga Campionilor. Nu a mai făcut asta de la 4 ani

SPORT
Promisiunea lui Dumitru Dragomir pentru Gigi Becali, dacă FCSB va juca în Liga Campionilor. Nu a mai făcut asta de la 4 ani

FCSB este la un pas de câștigarea titlului după nouă ani. Cu patru etape îniante de finalul play-off-ului, echipa lui Gigi Becali este pe primul loc în campionat, iar Dumitru Dragomir, bun prieten cu patronul ”roș-albaștrilor”, a spus ce va face dacă FCSB va juca în grupele Ligii Campionilor.

Ce va face Dumitru Dragomir, dacă FCSB va ajunge în Liga Campionilor

FCSB se pregătește să sărbătorească primul titlul după o pauză de nouă ani. ”Roș-albaștrii” sunt lideri în campionat, cu 46 de puncte, la  nouă lungimi de Farul Constanța, ocupanta locului doi. În acest context, echipa lui Gigi Becali va juca trei tururi preliminare pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor.

Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF și prieten bun cu Gigi Becali, este de părere că FCSB nu va ajunge să joace la ”masa bogaților”, deși visează la acest lucru. De altfel, ”Corleone” a dezvăluit ce va face dacă trupa latifundiarului din Pipera se va califica în grupele celei mai importante competiții europene.

Promisiunea lui Dumitru Dragomir pentru Gigi Becali, dacă FCSB va juca în Liga Campionilor. Nu a mai făcut asta de la 4 ani

FCSB este lider în campionat / Foto: Profimedia

Dacă FCSB prinde Champions League mă îmbăt. Nu am fost beat decât la 4 ani când eram copil. Bem o sticlă de Ouzo. Cine nu vrea să vadă meciuri de Champions League.

Mergem și îl colindăm pe Gigi, să pună bodyguarzii pe noi”, a spus Dumitru Dragomir pentru Fanatik.

  • FCSB s-a calificat ultima dată în grupele Ligii Campionilor în 2013.

Strategia lui Gigi Becali pentru Europa

Gigi Becali a făcut strategia pentru sezonul european, Acesta a spus că va aduce șapte jucători imediat după ce îl transferă pe Florinel Coman la Al-Duhail, în Qatar.

Dacă vrea Dumnezeu, ne calificăm în Champions League. Ca să reziști pe ambele fronturi nu mai merge ca înainte. Nu mai fac așa, o să iau 6-7 jucători, 3-4 din România, iar pe restul să îi aleagă ei,  MM Stoica, Mihai Pintilii și Elias Charalambous, că de asta sunt specialiști. (…)

Vezi și: Gigi Becali și Dumitru Dragomir, afacere de milioane de euro cu pământuri. Câți bani a luat latifundiarul din Pipera de la ”Corleone”: ”Nu mi-a făcut o reducere”

Eu nu sărbătoresc titlul. Eu sărbătoresc când iau bani. Jucătorii și clubul trebuie să sărbătorească, ei au luat titlul. Am luat eu medalie? Eu sărbătoresc dacă ajungem în Champions League, atunci o să merg la meciuri să mă relaxez. Iau banul, nu mai am treabă”, a spus Gigi Becali.

Traseul FCSB-ului în preliminariile Ligii Campionilor

Din postura de campioană, FCSB va intra în turul întâi din preliminariile UEFA Champions League, competiție în grupele căreia România nu a mai avut echipă din 2013.

FCSB va fi cap de serie doar în primul tur preliminar și va fi clar favorită. Printre posibilii adversari se află echipe mai slab cotate.

  • FK Panevezys (Lituania)
  • Ordabasy (Kazahstan)
  • Vikingur (Islanda)
  • AC Virtus (San Marino)
  • UE Santa Coloma / Inter Escaldes / FC Santa Coloma / Atletic Escaldes (campioana Andorrei)
  • Noah / Pyunik / Ararat-Armenia (campioana Armeniei)
  • Petrocub / Sheriff / Zimbru (campioana Moldovei)

Vezi și: Cel mai mare blat din fotbalul românesc. Lucrătura făcută de Mitică Dragomir prin care s-au marcat 18 goluri

În turul doi, echipa lui Gigi Becali nu va mai fi în urnma favoritelor și va da peste echipe precum Ferencvaros (Ungaria), Qarabag (Azerbaidjan), Slovan Bratislava (Slovacia), Bodo/Glimt (Norvegia) sau Sparta / Slavia Praga (campioana Cehiei).

Dacă va câștiga dubla din turul doi preliminar, FCSB va prelua coeficientul echipei pe care a învins-o și poate ajunge în urna capilor de serie, iar printre posibilii adversari s-ar număra  APOEL / AEK Larnaca (campioana Ciprului), AEK Atena / Panathinaikos (dacă una dintre ele câștigă campionatul în Grecia. PAOK și Olympiakos ar fi în urna capilor de serie), HJK Helsinki, Jaggielonia / Slask / Lech (campioana Poloniei) sau Flora Tallin.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele