27 ian. 2024 | 11:53

Noua funcție de la WhatsApp: Compania lucrează la propriul sistem de partajare a fișierelor, cum te ajută

ACTUALITATE
Noua funcție de la WhatsApp: Compania lucrează la propriul sistem de partajare a fișierelor, cum te ajută

WhatsApp adaugă o mulțime de funcții noi în fiecare an, dar o actualizare viitoare s-ar putea să fie ceva cu adevărat nou. Dintre toate funcțiile pe care oamenii le-au cerut, WhatsApp pare să lucreze la o funcție care le permite oamenilor să partajeze fișiere prin wireless. Se pare că această caracteristică funcționează pe dispozitivele care sunt aproape unul de celălalt.

WhatsApp ar putea facilita partajarea wireless a fișierelor între Android și iPhone

WhatsApp lucrează la capacitatea de a le permite oamenilor să partajeze fișiere wireless. Aceasta este pe lângă sistemele de partajare a fișierelor care sunt deja prezente pe smartphone-uri și iPhone-uri. După cum a observat WABetaInfo, versiunea beta (2.24.2.20) a WhatsApp pentru Android oferă caracteristica de partajare a fișierelor care funcționează pe dispozitivele din apropiere și ambele trebuie să aibă ecranul Persoane din apropiere deschis pentru a trimite sau a primi fișiere. Dacă oamenii nu au în apropiere numărul de telefon al celeilalte persoane, dispozitivele lor nu vor fi vizibile unul altuia.

Vezi și: Cum te ferești de escrocii de pe WhatsApp. Ce nu trebuie, sub nicio formă, să faci

Mai mult, pentru a crea o solicitare de partajare, una dintre cele două persoane care doresc să partajeze fișiere wireless între ele trebuie să deschidă ecranul Persoane din apropiere și să-și pregătească dispozitivul. Acest lucru ne amintește de o aplicație de partajare a fișierelor pentru iPhone numită Bump, care a fost destul de populară în 2011. Această funcție viitoare acceptă aparent dimensiuni de fișiere de până la 2 GB. Această funcție este încă testată intern la WhatsApp și ar putea fi lansată utilizatorilor cândva mai târziu în acest an.

Din câte putem înțelege, această metodă de partajare a fișierelor ar putea fi utilă numai atunci când partajați fișiere între dispozitive Android și iPhone. În caz contrar, metodele native de partajare a fișierelor pe Android (Quick Share) și iOS (AirDrop) sunt mai ușor și mai rapid de utilizat. Quick Share a fost recent fuzionat cu Nearby Share, pentru a ușura lucrurile în ecosistemul Android.

Vezi și: Noi funcții de la WhatsApp: Ce poți face de acum pe Channels