27 mart. 2024 | 16:40

Notepad devine mai bun. Cum îți va corecta gramatica de acum

ACTUALITATE
Notepad devine mai bun. Cum îți va corecta gramatica de acum

Funcționalitatea de bază a Notepad nu l-a împiedicat să fie folosit pentru notițe rapide, editarea fișierelor de configurare și tot ceea ce este între acestea.

Cei mai îndrăzneți dintre voi ar putea chiar să-l fi folosit la un moment dat pentru a stoca parole.

Cu toate acestea, Microsoft s-a aflat într-o misiune de a face Notepad nu atât de simplu și puțin mai bogat în funcții, mai ales acum că WordPad a dispărut definitiv.

Microsoft a adăugat corector ortografic

Cea mai recentă actualizare a Notepadului, versiunea 11.2402.18.0, este acum lansată pentru Windows Insiders în canalele Canary și Dev pentru Windows 11, aducând împreună o adiție semnificativă, funcționalitatea de corectare ortografică.

Cu noua actualizare, Notepad va evidenția cuvintele scrise greșit, facilitând identificarea și corectarea erorilor.

În plus, funcționalitatea de autocorectare a fost integrată pentru a corecta greșelile comune de tastare pe măsură ce utilizatorii scriu.

Dacă Notepad consideră că ai greșit un cuvânt, s-ar putea să încerce să-l corecteze la versiunea corectă.

Îți subliniază cuvintele scrise greșit

Cuvintele scrise greșit sunt subliniate automat cu roșu, la fel cum sunt subliniate și pe corectorul ortografic din orice altă aplicație.

Ai opțiunea de a ignora cuvintele într-un singur document sau de a le adăuga la dicționar pentru a împiedica să fie semnalate din nou ca greșeli. Corectorul ortografic din Notepad suportă, de asemenea, mai multe limbi.

În timp ce funcția de corectare ortografică este activată implicit pentru unele tipuri de fișiere, este dezactivată implicit pentru fișierele de jurnal și alte tipuri de fișiere asociate în mod obișnuit cu codificarea.

Dacă nu îți place să ai corectare ortografică poți schimba această setare global sau pentru tipuri de fișiere specifice în cadrul setărilor aplicației Notepad sau temporar pentru fișierul curent prin meniul contextual.

Această versiune va ajunge aproape cu siguranță în următoarea actualizare majoră a Windows 11, și posibil chiar înainte ca o actualizare mai mică a aplicației. Microsoft a lansat recent o actualizare Windows 11 în luna februarie, cu încă una așteptată în această toamnă.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele