26 dec. 2023 | 10:10

Notepad devine relevant pe Windows 11. Schimbarea care s-ar putea să te bucure

ACTUALITATE
Notepad devine relevant pe Windows 11. Schimbarea care s-ar putea să te bucure

Notepad a primit o îmbunătățire semnificativă odată cu prima versiune a Windows 11, însă Microsoft nu s-a oprit din lansarea de actualizări.

Vezi și: Cum instalezi Windows 11 gratis: metoda simplă, fără licență, acceptată de Microsoft

Cum e mai bun Notepad

Două funcții noi sunt acum pe cale de a fi lansate: un număr de caractere și o opțiune de meniu contextual.

Microsoft lansează versiunea 11.2311.29.0 a Notepad pentru persoanele din programul Windows Insiders care rulează pe canalele Canary și Dev.

Principala îmbunătățire în această versiune este un nou indicator pentru numărul de caractere, care apare lângă indicatoarele existente pentru linii și coloane, în bara de stare din partea de jos.

Postarea pe blog explică: „Urmăriți lungimea documentului cu noul indicator de numărare a caracterelor din bara de stare. Atunci când textul este selectat, bara de stare afișează numărul de caractere atât pentru textul selectat, cât și pentru întregul document. Dacă nu este selectat niciun text, este afișat numărul de caractere pentru întregul document, asigurându-vă că aveți întotdeauna o vedere clară asupra lungimii documentului”.

Vezi și: Noutatea de la Windows 11 pe care o poți testa chiar acum: ce este Copilot, cum te ajută

Ce altceva mai trebuie să știi

De asemenea, aceeași actualizare introduce o nouă opțiune Editare cu Notepad în meniul contextual de click dreapta în Explorerul de fișiere.

Atunci când deschizi meniul contextual pe un fișier, opțiunea va apărea în apropierea partea de jos a listei. Editorul terț Notepad++ a adăugat o opțiune similară în martie pentru PC-urile cu Windows 11.

Mai multe editoare de text, inclusiv Notepad++, aveau deja o opțiune de editare rapidă pe Windows 10 și versiunile anterioare.

Opțiunea de editare rapidă este o adăugare puțin ciudată, având în vedere că Notepad ar trebui să apară deja în submenu-ul Deschidere cu, pentru fișierele acceptate, deci extinderea meniului contextual ar putea salva un click potențial.

De asemenea, Windows 11 (varianta curentă) nu are o modalitate simplă de a elimina sau adăuga acele elemente de meniu specifice aplicațiilor.

Vezi și: Windows 11 introduce oficial inteligența artificială, în 2023. Când vine Copilot AI pe sistemul tău

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele