08 feb. 2024 | 12:55

Elon Musk își dă angajații afară. Nici la Tesla nu mai ai siguranța locului de muncă

ACTUALITATE
Elon Musk își dă angajații afară. Nici la Tesla nu mai ai siguranța locului de muncă

Tesla se pregătește pentru posibile concedieri, după ce directorilor li s-a cerut să evalueze fiecare poziție din cadrul companiei, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Solicitarea vine în contextul încetinirii semnificative a vânzărilor Tesla și accentuează eforturile companiei de reducere a costurilor.

Directorii Tesla, obligați să evalueze muncitorii pentru a decide cine pleacă

Directorii din Statele Unite ale Americii au primit sarcina de a evalua în următoarele zile fiecare funcție din cadrul companiei.

Tesla le-a solicitat directorilor să răspundă la o întrebare pe un singur rând pentru fiecare poziție, după ce a eliminat unele analize periodice ale performanțelor angajaților.

În ciuda acestor perspective, acțiunile Tesla au înregistrat o creștere de 3% în predeschiderea ședinței Bursei de la New York. Cu toate acestea, titlurile Tesla au înregistrat o scădere de 26% în acest an.

Vezi și: O nouă mașină electrică de la Tesla, mai aproape decât ai crede. Pare să fie o alternativă la Dacia Spring

Tesla și-a mărit considerabil numărul de angajați începând din 2020, ajungând la peste 140.000 de angajați la nivel global la finalul anului trecut. Această creștere a forței de muncă vine pe fondul unei extinderi rapide a producției și a portofoliului de produse.

Elon Musk nu pare deloc îngrijorat

Într-o declarație făcută în timpul prezentării rezultatelor trimestriale, Elon Musk a indicat că Tesla se află „între două valuri majore de creștere”, cu unul deja observat după introducerea vehiculelor Model 3 și Model Y, iar unul viitor, așteptat odată cu lansarea unui model electric cu preț mai accesibil.

Vezi și: Gigantul care a luat fața Tesla, este cel mai mare producător de mașini electrice. Lecția usturătoare pentru Elon Musk

Cu toate acestea, majorarea cheltuielilor de capital și de cercetare și dezvoltare a impus un avertisment din partea companiei că se apropie de limitele reducerii costurilor pentru gama actuală de mașini.

În plus, gigantul a înregistrat o scădere a cererii pentru vehiculele sale electrice în unele piețe importante, precum Coreea de Sud, unde vânzările au fost afectate de temeri legate de siguranță și preț, dar și de lipsa infrastructurii de încărcare.

În ciuda acestor provocări, compania lui Musk rămâne un jucător important pe piața vehiculelor electrice, iar strategia sa de creștere și inovare continuă să atragă atenția investitorilor și a consumatorilor deopotrivă.

Vezi și: Unde găsești cea mai ieftină Tesla din Europa. Doar aici a scăzut Elon Musk prețurile la fel ca în China acum câteva luni

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele