29 nov. 2024 | 11:41

Echipa României, campioană mondială la Counter Strike. Cum au fost primiți la întoarcerea în țară de la Riad

ACTUALITATE
Echipa României, campioană mondială la Counter Strike. Cum au fost primiți la întoarcerea în țară de la Riad

România a marcat un moment istoric în esports prin victoria echipei naționale de Counter-Strike, care a devenit campioană mondială la World Esports Championship 2024, desfăȟurat în Arabia Saudită, la Riad. Această reușită remarcabilă a fost celebrată la revenirea învingătorilor acasă, când au fost primiți cu bucurie și entuziasm la sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) din București.

Președintele COSR, Mihai Covaliu, alături de alți oficiali, a ținut să felicite echipa pentru performanța lor extraordinară. “Mi-am dorit să am această întâlnire tocmai pentru a strânge mâna jucătorilor care au adus României acest titlu mondial”, a declarat Covaliu, subliniind astfel importanța recunoașterii esports-ului ca parte integrantă a sporturilor olimpice. Această victorie înseamnă mai mult decât o reușită personală pentru echipă; este un moment de mândrie pentru întreaga țară, fiind un pas important în integrarea esports-ului în marea familie a sporturilor recunoscute oficial.

Primirea jucătorilor în țară

La sosirea în București, echipa a fost primită de o mulțime entuziastă de suporteri și oficiali care au dorit să încurajeze această nouă generație de sportivi. Cu titlul de campioană mondială obținut în urma unei competiții aprige la care au participat țări din întreaga lume, echipa României a demonstrat o rezistență psihică și o pregătire strategică excepțională. Câștigarea trofeului a fost marcată de interpretarea imnului național într-un moment emoționant, iar președintele COSR, Mihai Covaliu, a exprimat recunoștința în numele tuturor românilor pentru această performanță care demonstrează progresul în esports la nivel național.

Covaliu a subliniat, de asemenea, importanța susținerii și dezvoltării acestui sport în țară. “Ne dorim foarte mult ca România să obțină o medalie la prima ediție a Jocurilor Olimpice de Esports”, a spus el, în contextul în care Comitetul Internațional Olimpic a anunțat organizarea, în 2025, a primei ediții a Jocurilor Olimpice de Esports la Riad. Astfel, succesul echipei naționale de Counter-Strike reprezintă nu doar un titlu, ci și o speranță pentru viitorul României în esports-ul global.

O viziune pentru viitorul esports-ului românesc

Reprezentanții industriei de esports din România, prezenți la întâlnire, au discutat despre viitorul acestui domeniu în țară. Mihai Cotos de la Digital Crusade, Alexandru Ion de la Romanian Esports League, Adrian Socaciu de la Institutul Sportiv Român și Tudor Dăescu de la Esports Summit au subliniat că este timpul să se construiască un ecosistem solid care să susțină și să producă noi talente în acest domeniu.

România se poate mândri deja cu rezultate impresionante la nivel mondial la mai multe jocuri, nu doar la Counter-Strike, ci și la League of Legends și FIFA. Avem campioni europeni și mondiali, iar această bază de talente nu poate fi ignorată. “Indiferent de jocurile pe care Comitetul Olimpic Internațional le va alege pentru prima olimpiadă esports, suntem convinși că vom găsi nume care să reprezinte cu onoare România”, a adăugat Mihai Cotos.

Cu o astfel de bază de talente și cu susținerea oficială a COSR, viitorul esports-ului românesc pare mai promițător ca niciodată. Jocurile Olimpice de Esports de la Riad din 2025 vor reprezenta o nouă șansă pentru România de a demonstra că poate concura la cel mai întralt nivel și că este pregătită să devină un lider mondial în acest sport relativ tânăr, dar rapid dezvoltator.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele