12 mart. 2024 | 12:30

Donald Trump nu mai vrea interzicerea TikTok: Care sunt motivele

ACTUALITATE
Donald Trump nu mai vrea interzicerea TikTok: Care sunt motivele

Donald Trump s-a răzgândit în ceea ce privește interzicerea TikTok în Statele Unite, oferind o explicație încoerentă și confuză pentru schimbarea de atitudine.

Donald Trump s-a răzgândit

Fostul președinte american a declarat că încă consideră aplicația de socializare o amenințare la adresa securității naționale, dar că interzicerea ei ar putea afecta negativ tinerii utilizatori. Trump a adăugat că orice acțiune împotriva TikTok ar beneficia Facebook-ului, pe care l-a descris drept „dușman al poporului”, conform NYT.

Într-un interviu acordat CNBC, Trump a afirmat că există mulți tineri care iubesc TikTok și că aceștia ar suferi în lipsa acesteia. Cu toate acestea, el a menționat că există atât aspecte pozitive, cât și negative ale aplicației. În timpul mandatului său, Trump a încercat să interzică TikTok, forțând compania mamă chineză, ByteDance, să vândă platforma unui nou proprietar sau să se confrunte cu blocarea din magazinele de aplicații americane.

Ce a declarat Joe Biden

Într-o rare demonstrație de bipartizanat la Washington, membri importanți ai ambelor partide au exprimat îngrijorări similare în ceea ce privește TikTok-ul. Cu toate acestea, Trump a schimbat direcția în timp ce era în curs de examinare o legislație care ar forța TikTok să se desprindă de ByteDance.

Donald Trump a argumentat că eliminarea TikTok-ului ar avantaja Facebook-ul și a sugerat că fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, ar trebui să fie tras la răspundere pentru subvențiile acordate birourilor electorale locale și de stat în timpul pandemiei. În plus, Trump a susținut că Facebook era la fel de legat de China ca și TikTok, deși Facebook este blocat în această țară.

În ceea ce privește suspiciunile de influențare financiară, Trump a negat că ar fi fost „plătit” pentru a-și schimba opinia despre TikTok după o întâlnire cu un investitor al acesteia. El a declarat că nu a discutat despre TikTok la acea întâlnire.

Actualul președinte al SUA, Joe Biden, a declarat că va semna legislația dacă aceasta va ajunge pe biroul său. Miercuri urmează să fie votată această măsură.