15 feb. 2024 | 14:46

Dacia Spring la a doua generație, confirmată oficial. Cum va arăta mașina electrică “românească”

ACTUALITATE
Dacia Spring la a doua generație, confirmată oficial. Cum va arăta mașina electrică “românească”

Dacia Spring merge mai departe. Iată ce știm până acum de mașina electrică la a doua generație.

Primul automobil electric al mărcii Dacia, lansat cu aproape patru ani în urmă, a devenit rapid unul dintre cele mai populare autovehicule cu baterie din Europa. În acest an, acesta va beneficia de un facelift care va aduce o serie de îmbunătățiri estetice, în special la interior, precum și unele inovații tehnice referitoare la bateria sa.

Dacia Spring la a doua generație

Dacia a publicat recent o imagine teaser a noului Spring, un automobil dezvoltat pe baza modelului cu combustie Kwid și primul model ce utilizează platforma CMF-AEV a grupului Renault. Potrivit informațiilor neoficiale inițiale, citate de Profit.ro, faceliftul va aduce modificări semnificative în interior, oferind clienților un nivel mai înalt de confort comparativ cu versiunea actuală a modelului Spring.

Sursa: Profit.ro

De asemenea, se vor face schimbări și la nivelul sistemului Media Nav, cu o preconizată transformare completă. În ceea ce privește aspectul exterior, schimbările vor fi mai subtile, deoarece modelul Spring a primit deja o actualizare în urmă cu aproximativ doi ani, odată cu introducerea noului logo și a elementelor specifice imaginii de marcă. În fotografie, silueta publicată de Dacia sugerează că modelul Spring păstrează aceeași formă, cu unele ajustări vizibile la barele de protecție față-spate, care ar putea determina o ușoară creștere a dimensiunilor.

Vezi și: Dacia Spring, la a doua generație. Mașina electrică a românilor se reinventează în 2024 VIDEO

Noul Spring, în curând

În ceea ce privește grupul motopropulsor, se discută despre o îmbunătățire a performanțelor bateriei prin intermediul software-ului de control, ceea ce ar duce la o creștere discretă a autonomiei. Există de asemenea discuții despre posibilitatea introducerii unei baterii mai mici, care ar reduce semnificativ prețul modelului, permitându-i să concureze pe piața europeană cu modelele noi care intră pe segmentul A la prețuri de aproximativ 20.000 de euro sau chiar mai puțin.

O versiune foarte accesibilă ar putea compensa pierderea subvențiilor pe piețele din Franța, Germania și România. Modelul va continua să ofere două variante de putere, de 45 și 65 CP, care asigură autonomii decente cu bateria actuală. Nu sunt anticipate alte modificări tehnice majore, având în vedere că proiectul Spring a fost dezvoltat în colaborare cu partenerii chinezi de la Dongfeng, care produc acest model și sub propriile lor mărci. Având în vedere că o nouă generație este planificată pentru lansare în 2026, investiții majore în acest model nu sunt considerate prioritare. Noul Spring urmează să fie prezentat în curând, iar o premieră la Salonul Auto de la Geneva nu este exclusă, unde ar putea fi expus alături de noul Duster.

Vezi și: A doua generație de Dacia Spring, mașina electrică preferată a românilor, anunțată oficial: cu ce vine nou versiunea Cargo