09 mai 2024 | 18:11

Cresc prețurile la abonamentele HBO Max: Cât e posibil să scoți din buzunar pentru filmele preferate

ACTUALITATE
Cresc prețurile la abonamentele HBO Max: Cât e posibil să scoți din buzunar pentru filmele preferate

Există posibilitatea ca prețurile abonamentelor  HBO Max să crească din nou, potrivit ultimelor informații.

Compania pare să fie într-o perioadă de reducere a costurilor. Factura de cablu și streaming ar putea deveni din nou mai scumpă.

Creștere posibilă a prețurilor abonamentelor HBO Max

Warner Bros. Discovery (WBD) planifică, se pare, o nouă majorare a prețurilor pentru Max. Bloomberg nu a dezvăluit cu cât se așteaptă ca WBD să majoreze abonamentul. Cel mai ieftin plan fără reclame costă în prezent 16 dolari pe lună, după o majorare de un dolar în ianuarie 2023. Se spune că WBD își propune să obțină venituri de un miliard de dolari din Max și Discovery+ anul viitor.

Majorarea prețului poate fi în curs de desfășurare ca parte a eforturilor aparent fără sfârșit ale WBD de reducere a costurilor. Ca parte a acestui efort, mai multe concedieri ar putea fi în curs de desfășurare. În ultimul an, compania a concediat peste două mii de persoane și le-a eliminat pozițiile.

Filmele tale preferate, mai scumpe

Foarte curând după ce WBD a fost format în 2022, în urma unei fuziuni între WarnerMedia și Discovery, CEO-ul David Zazlav a intrat într-un mod extrem de reducere a costurilor, deoarece compania era îndatorată cu peste 50 de miliarde de dolari. Ca urmare, compania a anulat rapid lansarea recentă a CNN+, a dat afară personalul, a anulat proiecte, a mutat emisiuni și filme de pe HBO Max pe serviciile de streaming acceptate cu reclame și a abandonat filmele terminate sau aproape terminate, în favoarea scutirilor de impozite.

În urma acestor pași, Zazlav a redus până acum datoria WBD cu aproximativ zece miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. Cu toate acestea, deciziile sale au infuriat creativii și mulți fani, cum ar fi cei care cer companiei să lanseze filmul live-action extrem de apreciat Coyote vs. Acme, în loc să-l anuleze pentru o rambursare fiscală.

Întâmplător sau nu, Variety a publicat recent o listă a pachetelor de remunerație pentru CEO-ii din media și tehnologie pentru 2023. Se spune că compensația lui Zazlav a crescut cu 26,5%, ajungând la 49,7 milioane dolari. Acest lucru înseamnă aproximativ 290 de ori cât câștigă în medie un angajat WBD.