31 ian. 2024 | 14:43

Cel mai mare producător auto din lume nu este din Europa sau America. A luat fața Tesla, VW, BMW și nu numai

ACTUALITATE
Cel mai mare producător auto din lume nu este din Europa sau America. A luat fața Tesla, VW, BMW și nu numai

Toyota rămâne, pentru al patrulea an consecutiv, cel mai mare producător auto din lume.

Toyota, cel mai mare producător auto din lume

Toyota rămâne, pentru al patrulea an consecutiv, producător auto mondial cu cele mai mari vânzări, conform Reuters.

Toyota este unul dintre cei mai importanți producători de automobile din lume, cunoscut pentru inovația, calitatea și durabilitatea vehiculelor sale. Fondată în 1937 de către Kiichiro Toyoda, compania japoneză și-a consolidat rapid reputația ca un lider în industria auto, oferind o gamă largă de mașini, de la compacte și economice până la vehicule de lux și vehicule utilitare.

Toyota este recunoscută pentru angajamentul său față de tehnologiile avansate, precum și pentru preocuparea constantă pentru mediul înconjurător, fiind un pionier în dezvoltarea și promovarea vehiculelor cu emisii reduse și tehnologiilor de propulsie alternativă. Cu sediul în orașul Toyota din Japonia, compania continuă să stabilească standarde ridicate în industrie și să-și extindă prezența pe piețele globale.

Toyota Motor a reușit să-și păstreze titlul de cel mai mare producător auto mondial pentru al patrulea an consecutiv, înregistrând în 2023 vânzări record la nivel global.

Compania japoneză a comercializat anul trecut 11,23 milioane de vehicule, în timp ce Volkswagen AG, clasat pe locul doi, a raportat o creștere a livrărilor cu 12% în aceeași perioadă, ajungând la 9,24 milioane de unități, pe fondul unei diminuări a perturbărilor în lanțurile de aprovizionare.

Grupul Toyota a înregistrat o creștere de 7,2% a vânzărilor la nivel global în 2023, inclusiv cele ale subsidiarelor sale Hino Motors și Daihatsu. Această performanță a fost susținută de un nivel record al livrărilor peste hotare, totalizând 8,9 milioane de vehicule.

Vezi și: Toyota nu se joacă: Modelele cu care vrea să schimbe industria auto

Vânzările Toyota

În plus, vânzările mărcilor Toyota și Lexus au atins un nivel record de 10,3 milioane de unități anul trecut. Vehiculele hibride au reprezentat aproximativ o treime din aceste vânzări, în timp ce cele complet electrice au constituit mai puțin de 1%.

În 2019, grupul Toyota a atins deja un nivel record de vânzări de 10,74 milioane de vehicule.

Producția globală a crescut cu 8,6% în 2023, atingând un nivel record de 11,52 milioane de vehicule, datorită cererii robuste din Japonia, America de Nord și Europa.

Într-un comunicat, Toyota a subliniat că obiectivul lor principal nu este să ocupe prima poziție în clasamentul vânzărilor, ci să construiască mașini sigure și de calitate.

Vezi și: Românii, mari amatori de mașini noi în 2023. Ce autoturisme preferă, de când au ajuns să fugă de samsari