11 iun. 2024 | 10:00

Când apare următorul model de Tesla Y. Anunțul lui Elon Musk prin care dezamăgește fanii de mașini electrice

ACTUALITATE
Când apare următorul model de Tesla Y. Anunțul lui Elon Musk prin care dezamăgește fanii de mașini electrice

Tesla nu va lansa un Model Y îmbunătățit în acest an, a declarat sâmbătă directorul general Elon Musk într-o postare pe rețeaua de socializare X.

„Nu va fi lansat niciun «refresh» al Model Y în acest an”, a spus Musk, adăugând că Tesla își îmbunătățește continuu mașinile, „astfel încât chiar și o mașină mai nouă cu 6 luni va fi un pic mai bună”.

Motivul întârzierii

Tesla a amânat lansarea unui Model Y îmbunătățit din cauza ratelor ridicate ale dobânzilor, care au redus apetitul consumatorilor pentru cumpărăturile de mare valoare. În același timp, rivalii din China, cea mai mare piață auto din lume, lansează modele mai ieftine, ceea ce a dus la o concurență sporită.

Impactul pe piață

Livrările globale de vehicule ale producătorului auto au scăzut în primul trimestru pentru prima dată în aproape patru ani. Această scădere vine într-un moment în care Tesla se confruntă cu presiuni crescânde din partea producătorilor chinezi, care reușesc să ofere alternative mai accesibile.

Anul trecut, Reuters a relatat că Tesla pregătește o reînnoire a producției modelului Y, cu obiectivul de a începe producția în 2024. Însă, cu declarația recentă a lui Musk, se pare că orice actualizare majoră a Modelului Y va fi amânată pentru cel puțin până anul viitor.

Reacția fanilor și perspectivele viitoare

Această întârziere a dezamăgit fanii Tesla, care așteptau cu nerăbdare un Model Y îmbunătățit. Totuși, Musk a subliniat că Tesla îmbunătățește continuu mașinile, ceea ce înseamnă că actualizările incrementale vor continua să fie implementate. Chiar și așa, mulți clienți și fani se așteptau la o lansare oficială a unui model cu îmbunătățiri semnificative.

Elon Musk a mai precizat că, în timp ce nu va exista un refresh complet al Modelului Y în acest an, actualizările continue și îmbunătățirile incrementale vor asigura că fiecare mașină produsă de Tesla va beneficia de cele mai recente tehnologii și inovații.

Pentru cei care așteaptă cu nerăbdare un nou Model Y, va fi necesară puțină răbdare. Tesla continuă să își îmbunătățească mașinile, dar o reînnoire majoră a Modelului Y nu va avea loc în 2024. Acest anunț subliniază provocările cu care se confruntă Tesla într-o piață din ce în ce mai competitivă și influențată de factori economici globali.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele