22 mart. 2024 | 09:55

A crezut că este o mică avere, dar e cea mai mare ”bucată” de aur descoperită în Anglia. Cu cât se vinde comoara la licitație

ACTUALITATE
A crezut că este o mică avere, dar e cea mai mare ”bucată” de aur descoperită în Anglia. Cu cât se vinde comoara la licitație

În căutarea sa după comori, un vânător de comori care se confrunta cu echipament defect a scos la iveală ceea ce se crede a fi cea mai mare pepită de aur găsită vreodată în Anglia.

O descoperire neașteptată

Richard Brock a descoperit pepita de aur, care cântărește 64.8 grame (aproximativ 2.3 uncii), în colinele Shropshire ale Angliei, aproape de granița cu Țara Galilor, a anunțat joi casa de licitații Mullock Jones. Pepita este de dimensiunea unei monede de 50 de pence din Marea Britanie. Această descoperire, poreclită Hiro’s Nugget, are o valoare estimată între 30.000 de lire sterline (38.000 de dolari) și 40.000 de lire sterline (50.700 de dolari), conform casei de licitații Mullock Jones, care se ocupă de vânzare.

Cu toate acestea, se părea că norocul îl ocolea pe Brock, al cărui echipament aproape că l-a lăsat baltă în ziua săpăturilor. Când Brock a ajuns la locul din Shropshire în luna mai, a descoperit că detectorul său de metale era defect, potrivit unui comunicat de presă al Mullock Jones. Pe măsură ce speranțele îi scădeau, acesta a apelat la un echipament mai vechi. Inițial, a găsit doar o monedă de mică valoare, dar în cinci minute a făcut descoperirea uimitoare, a spus casa de licitații.

„Se arată că nu prea contează ce echipament folosești, dacă ești atent la ce poate fi ascuns sub sol, asta face toată diferența”, a spus Brock în comunicat.

O comoară învăluită în mister

Pepita este considerată o „descoperire rară„, a declarat licitatorul Ben Jones de la Mullock Jones pentru CNN joi. Cum a ajuns la locul săpăturii rămâne un mister. Părți din Colinele Shropshire au fost cândva sub un ocean preistoric, iar bucăți de coral sunt adesea descoperite acolo, potrivit casei de licitații.

„Locul conține un drum vechi/linie de cale ferată și are rămășițe de piatră galeză în el”, a spus licitatorul Jones, adăugând: „Deci există o varietate de posibilități cum a ajuns acolo.”

Licitația se încheie pe 1 aprilie.

Deși pepita Hiro’s Nugget este considerată a fi cea mai mare descoperită până acum în Anglia, mai multe descoperiri anterioare din alte părți ale Regatului Unit o depășesc ca mărime. Deținătorul recordului este pepita Reunion, de 121.3 grame [4.3 uncii], găsită în Scoția în 2019

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele