01 mai 2024 | 11:39

10 filme cu Chris Evans pe care trebuie să le vezi. Pe multe dintre ele sigur le-ai uitat

ACTUALITATE
10 filme cu Chris Evans pe care trebuie să le vezi. Pe multe dintre ele sigur le-ai uitat

Chris Evans, unul dintre cei mai talentați actori din industria filmului, și-a lăsat amprenta într-o varietate de roluri, de la supereroi la personaje dramatice și comice. Cu o prezență carismatică pe ecran și abilități actoricești remarcabile, cel care a devenit faimos datorită rolului lui Captain America a câștigat inimile fanilor din întreaga lume. Iată 10 roluri memorabile pe care artistul le-a onorat, în ultimele două decade.

Cellular (2004)

„Cellular” este un thriller american din 2004 regizat de David R. Ellis. Filmul îi are în rolurile principale pe actorii Kim Basinger, Chris Evans, Jason Statham și William H. Macy.

Povestea începe atunci când Jessica Martin (interpretată de Kim Basinger), o femeie obișnuită și mamă singură, este răpită și închisă într-o cameră izolată.

Reușind să folosească un telefon stricat, Jessica face un apel disperat la întâmplare către un număr necunoscut, ajungând la telefonul lui Ryan (jucat de Chris Evans), un tânăr fără prea multe responsabilități și la prima vedere nepăsător.

Cu toate acestea, Ryan decide să o ajute pe Jessica și să preia controlul situației, punându-și propria viață în pericol pentru a o salva pe ea și familia ei.

Snowpiercer (2014)

„Snowpiercer” este un film științifico-fantastic din 2014, regizat de Bong Joon-ho, bazat pe romanul graphic francez „Le Transperceneige” de Jacques Lob, Benjamin Legrand și Jean-Marc Rochette. Este o poveste distopică care explorează inegalitatea socială și supraviețuirea într-o lume post-apocaliptică.

Acțiunea are loc într-un viitor în care încercarea de a contracara schimbările climatice a dus la apariția unei Ere Glaciare. Singurul refugiu al omenirii este un tren gigantic numit Snowpiercer, care călătorește fără oprire în jurul globului.

În interiorul trenului, societatea este organizată într-un mod stratificat, cu cei bogați și privilegiați trăind în partea frontală a trenului, în timp ce cei săraci și dezavantajați sunt forțați să trăiască în condiții deplorabile în partea din spate a trenului.

Povestea urmărește o revoltă condusă de Curtis (interpretat de Chris Evans), unul dintre locuitorii din partea din spate a trenului, care încearcă să ajungă la capătul frontal al trenului pentru a schimba sistemul nedrept.

Vezi și: 10 filme cu Ben Affleck pe care trebuie să le vezi. Pe multe dintre ele sigur le-ai uitat

Knives Out (2019)

„Knives Out” este un film american de mister și crimă din 2019, regizat de Rian Johnson. Este un omagiu adus genului clasic al romanului de mister, dar cu un strop de umor și modernitate.

Filmul începe cu moartea misterioasă a celebrului autor de romane polițiste, Harlan Thrombey (interpretat de Christopher Plummer), în zi de sărbătoare, de Ziua Recunoștinței.

Detectivul Benoit Blanc (interpretat de Daniel Craig) este angajat pentru a investiga cazul, iar ancheta dezvăluie o mulțime de secrete și motive întortocheate în rândul familiei Thrombey.

Chris Evans joacă rolul lui Ransom, unul dintre membrii excentrici ai familiei și suspecții asasinatului, iar întorsăturile de situație și indiciile subtile transformă investigația într-un adevărat labirint al suspansului.

Avengers: Endgame (2019)

Considerat unul dintre cele mai bune filme cu supereroi ale tuturor timpurilor, ”Avengers: Endgame” reunește eroii tăi preferați din Universul Marvel pentru o luptă finală, titanică, împotriva forțelor răului.

Pelicula din 2019 este produsă de Marvel Studios și regizată de Anthony și Joe Russo. Este continuarea directă a filmului „Avengers: Infinity War” din 2018 și marchează culminarea epocii „Infinity Saga” din Marvel Cinematic Universe (MCU).

Acțiunea începe în urma evenimentelor devastatoare din „Avengers: Infinity War”, în care Thanos a obținut toate cele șase pietre ale infinitului și a sters jumătate din viața în univers.

Echipa de supereroi trebuie să se unească și să găsească o modalitate de a-i readuce la viață pe cei care au fost eliminați de maleficul antagonist.

Ei creează un plan îndrăzneț de călătorie în timp pentru a recupera pietrele infinitului din diferite momente din trecut, ca să le folosească pentru a inversa decimația lui Thanos.

Momentul epic de la finalul filmului, în care, pe câmpul de bătălie, Captain America vede cum Dr. Strange apare cu toți supereroii pierduți, rămâne una dintre cele mai bune scene din istoria cinematografiei.

Vezi și: 10 filme cu Anthony Hopkins pe care trebuie să le vezi. Unul dintre cei mai mari actori de la Hollywood

Scott Pilgrim vs. the World (2010)

„Scott Pilgrim vs. the World” este un film de comedie și acțiune din 2010, regizat de Edgar Wright și bazat pe seria de benzi desenate cu același nume de Bryan Lee O’Malley.

Este o adaptare plină de energie și stil a seriei de benzi desenate și aduce pe ecran aventurile lui Scott Pilgrim în lupta sa pentru dragoste și respect. Iată mai multe detalii despre acest film vibrant:

Filmul urmărește povestea lui Scott Pilgrim (interpretat de Michael Cera), un tânăr chitarist și slujitor din Toronto care se îndrăgostește de Ramona Flowers (interpretată de Mary Elizabeth Winstead), o femeie misterioasă și intrigantă.

Pentru a-și câștiga inima, Scott trebuie să înfrunte cei șapte foști iubiți ai lui Ramona într-o serie de lupte epice, printre care și pe Lucas Lee, interpretat de Chris Evans.

Pe parcursul călătoriei sale, protagonistul navighează printre relații complicate, rivalități cu trupele muzicale și bătălii spectaculoase împotriva celor șapte foști iubiți.

Fantastic Four (2005)

„Fantastic Four” este un film american de supereroi din 2005, regizat de Tim Story, bazat pe echipa de supereroi Marvel Comics cu același nume. Acesta este primul film dintr-o serie de două filme care prezintă aventurile Fantastic Four.

Filmul urmărește povestea unei echipe de cercetători care sunt expuși la o radiație cosmică în timpul unei misiuni în spațiu și dezvoltă superputeri ca rezultat.

Membrii echipei sunt Reed Richards / Mr. Fantastic (interpretat de Ioan Gruffudd), Susan Storm / Invisible Woman (interpretată de Jessica Alba), Johnny Storm / Human Torch (interpretat de Chris Evans) și Ben Grimm / The Thing (interpretat de Michael Chiklis).

Ei trebuie să-și unească forțele și să își folosească noile abilități pentru a înfrunta un inamic puternic, Victor Von Doom / Doctor Doom (interpretat de Julian McMahon), care a fost, de asemenea, expus la aceeași radiație cosmică și a dezvoltat propriile puteri.

Before We Go (2014)

„Before We Go” este o dramă romantică din 2014, care marchează debutul regizoral al lui Chris Evans. Acesta este un film independent care explorează întâlnirea neașteptată dintre doi străini și călătoria lor emoționantă prin noaptea agitată din New York City.

Pelicula urmărește povestea lui Brooke (interpretată de Alice Eve), o tânără femeie care ratează ultimul tren din New York City și este blocată în orașul străin.

Întâlnindu-l pe Nick (interpretat de Chris Evans), un muzician de stradă care își petrece serata în Grand Central Terminal, Brooke îi cere ajutorul acestuia, pentru a ajunge acasă.

În timp ce încearcă să rezolve problemele lui Brooke, cei doi încep să se cunoască mai bine și să exploreze metropola în timpul nopții, dezvăluind secretele și temerile lor interioare.

Vezi și: 10 filme cu Jim Carrey pe care trebuie să le vezi. Expresivitatea sa l-a transformat în regele comediei de la Hollywood

Not Another Teen Movie (2001)

„Not Another Teen Movie” este o comedie americană din 2001, regizată de Joel Gallen. Este o parodie a genului teen movie și face referire la numeroase filme populare din această categorie.

Povestea urmărește tiparele clasice ale filmelor de liceu, dar le exagerează și le parodiază în mod amuzant.

Acțiunea se concentrează pe Jake Wyler (interpretat de Chris Evans), un tânăr popular și sportiv care acceptă o provocare a prietenilor săi de a transforma în regina balului pe Janey Briggs (jucată de Chyler Leigh), o fată considerată neatractivă și neobservată.

Pe parcursul peliculei sunt parodiate scene și personaje din filme precum „10 Things I Hate About You”, „She’s All That”, „Varsity Blues” și multe altele.

The Iceman (2012)

„The Iceman” este un thriller biografic american din 2012, regizat de Ariel Vromen. Filmul se bazează pe viața reală a lui Richard Kuklinski, un asasin plătit, care a lucrat pentru diverse organizații criminale în perioada anilor 1960 până în anii 1980.

Pelicula urmărește povestea lui Richard Kuklinski (interpretat de Michael Shannon), un familist aparent obișnuit și responsabil, care ascunde o viață dublă ca asasin contractat.

El își păstrează activitățile criminale ascunse de familia sa, inclusiv soția Deborah (jucată de Winona Ryder) și cele două fete ale lor.

Filmul explorează cum Kuklinski își echilibrează viața personală cu cea criminală și dezvăluie progresul lui ca asasin, punându-l în contact cu diverși membri ai lumii interlope, inclusiv Roy DeMeo (interpretat de Ray Liotta), un cap al mafiei.

Sunshine (2007)

În filmul „Sunshine” din 2007, regizat de Danny Boyle, Chris Evans își asumă rolul lui Robert Mace, unul dintre membrii echipajului navei spațiale Icarus II.

Robert Mace este unul dintre inginerii principali ai misiunii spațiale Icarus II, responsabil pentru sistemul de protecție al navei și pentru menținerea funcționării tehnologiei vitale pentru supraviețuirea echipajului în călătoria lor către Soare.

Mace este prezentat ca un individ dedicat, cu o etică de muncă puternică și o loialitate profundă față de echipajul său.

Pe parcursul filmului, Mace trece printr-o serie de provocări și confruntări, inclusiv situații de conflict cu alți membri ai echipajului și momente de presiune extremă în fața obstacolelor imprevizibile.

El este unul dintre liderii de facto ai echipajului și încearcă să mențină unitatea și determinarea lor în fața provocărilor care apar pe parcursul călătoriei lor periculoase.