04 oct. 2023 | 14:55

Wizz Air face un nou anunț. La ce curse mai renunță, de data aceasta, cum se explică decizia

ACTUALITATE
Wizz Air face un nou anunț. La ce curse mai renunță, de data aceasta, cum se explică decizia

Wizz Air, una dintre cele mai mari companii aeriene low-cost din Europa, a anunțat că va suspenda mai multe rute către diverse destinații europene și din Arabia Saudită începând cu sfârșitul lunii octombrie 2023.

Această decizie vine în contextul unor schimbări semnificative în industria aviatică, influențate de mai mulți factori, inclusiv pandemia de COVID-19 și fluctuațiile din piața petrolului.

Vezi și: Wizz Air reclamată de România. Nemulțumirile care pot înfunda compania de zbor ungurească

Aerorportul din Cluj-Napoca, printre „victime”. Nici Otopeni nu scapă

Printre destinațiile afectate se numără și Aeroportul Cluj, de unde Wizz Air operează curse către Bari, Catania și Liverpool. Aceste rute vor deveni sezoniere și vor fi suspendate până în anul 2024.

Decizia de a face aceste curse sezoniere a fost luată ca parte a strategiei de adaptare a companiei la cerințele în schimbare ale pieței și la fluctuațiile sezoniere ale cererii de călătorie.

De asemenea, Aeroportul Otopeni din București nu va fi ocolit de aceste modificări, deoarece Wizz Air va suspenda temporar și cursele către Riyadh, Arabia Saudită, începând cu aceeași dată, până în 2024.

Aceste schimbări vin după ce, în septembrie 2023, Wizz Air a decis să renunțe la mai multe curse către destinații precum Nisa, Liverpool, Italia, Antalya, Bari și Abu Dhabi.

Această mișcare a fost parte a eforturilor de adaptare ale companiei la evoluțiile din piața aviatică, inclusiv cererea scăzută pentru unele rute și schimbările în preferințele de călătorie ale pasagerilor.

Vezi și: Wizz Air, o nouă lovitură pentru români. Ce opțiuni au cei care au rămas pe aeroporturi

Ce speranțe au, totuși, cei de la Wizz Air

Decizia Wizz Air de a face aceste rute sezoniere sugerează că există speranța că, în viitor, cererea pentru călătorii aeriene către aceste destinații va reveni la nivele normale sau chiar va crește.

Cu toate acestea, evoluțiile ulterioare din industria aviatică vor depinde în mare măsură de evoluția pandemiei de COVID-19, regulile de călătorie impuse de guverne și alte factori economici și sociali.

În concluzie, Wizz Air se adaptează continuu la schimbările din piața aviatică prin ajustarea ofertei sale de rute și servicii.

Această decizie de a face unele rute sezoniere până în 2024 reflectă dorința companiei de a-și gestiona eficient resursele și de a răspunde cererii de călătorie într-un mediu extrem de dinamic, chiar dacă baza lor de clienți ar putea avea altă părere.

Vezi și: Veste neașteptată de la Wizz Air. Zborurile din România care vor fi anulate din octombrie

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele