19 ian. 2023 | 14:25

Volkswagen nu doarme: ce se întâmplă cu ID.Buzz, când apare varianta GTX

ACTUALITATE
Volkswagen nu doarme: ce se întâmplă cu ID.Buzz, când apare varianta GTX

Gama superioară cu tracțiune pe patru roți aduce atractivitate sportivă MPV-ului electric.

Volkswagen va dezvălui o versiune de performanță GTX a modelului Volkswagen ID Buzz în cursul acestui an.

Aceasta va încununa gama de monovolume electrice, care se va extinde în curând pentru a include o versiune cu ampatament mai lung și o furgonetă rulotă din California.

Vorbind la un eveniment pentru Mașina Anului 2023, șeful Volkswagen R&D, Kai Gruenitz, a oferit mai multe detalii despre modul în care firma va extinde gama ID Buzz dincolo de monovolumul inițial cu cinci locuri și furgoneta Cargo.

„GTX va fi o versiune cool de înaltă performanță, cu 250 kW [335 CP], un interior dedicat, noi culori exterioare și câteva caracteristici suplimentare”, a spus el.

Acesta va folosi sistemul cu motor dublu și tracțiune pe patru roți partajat cu alte versiuni ale gamei de vehicule electrice Volkswagen ID, inclusiv sedanul Volkswagen ID 7 din 2023.

Noi modele „cool”

Wolfsburg are în vedere și lansarea unei versiuni non-GTX cu tracțiune integrală a ID Buzz.

Gruenitz a detaliat, de asemenea, versiunea cu ampatament lung a ID Buzz care va veni în această vară, oferind o flexibilitate mult mai mare a scaunelor decât modelul cu cinci locuri. Modelul de lansare are doar o bancă standard cu trei locuri pe spate, care se împarte 60/40 și nu poate fi îndepărtată.

Versiunea cu ampatament lung va fi cu 25 cm mai lungă decât mașina standard și va avea șapte locuri.

„Va avea trei rânduri și șapte locuri și le poți scoate pe toate din spate”, a spus Gruenitz. „Va avea și scaune de căpitan care se întorc.”

Când i s-a cerut o actualizare cu privire la dezvoltarea versiunii California, Gruenitz a spus, „va exista o versiune pentru rulotă. Se lucrează acum la primul concept. Este interesant ce este posibil și ce ar fi cool și utilizabil.”

Acest model este foarte probabil să fie introdus pe piață în 2025.