23 iun. 2023 | 09:36

Trei români, arestați după ce au furat peste 100 de haine dintr-un mall din Roma. Cum au păcălit sistemul de securitate 

ULTIMA ORĂ
Trei români, arestați după ce au furat peste 100 de haine dintr-un mall din Roma. Cum au păcălit sistemul de securitate 

Trei români au fost arestați după ce au furat peste 100 de haine dintr-un mall din Roma. Polițiștii au dezvăluit cum au reușit aceștia să păcălească sistemul de securitate și cum i-au prins în cele din urmă.

Cum au ieșit din mall hoții români cu hainele furate

Cei trei bărbați români au furat 129 de articole vestimentare dintr-un mall din Roma. Aceștia au păcălit sistemele de securitate folosind genți ecranate.

Aceste genți, modificate și acoperite la interior cu un scut pentru a împiedica sistemul de securitate să detecteze plăcuțele antifurt, conțineau numeroase articole de îmbrăcăminte, toate cu dispozitive antifurt atașate.

Pentru a se coordona între ei, suspecții ar fi folosit sisteme de mesagerie. Însă, în cele din urmă, au fost prinși de polițiști.

Cum au fost prinși hoții români

Anchetatorii de la secția IX Esposizione, în cadrul unui serviciu dedicat combaterii furturilor în marile magazine, au observat un bărbat la volanul unei break cu număr de înmatriculare românesc, parcat în fața centrului comercial Euroma2.

Ferindu-se ca să nu fie văzuți, polițiștii au așteptat până când, o jumătate de oră mai târziu, în mașină au urcat alți doi bărbați care cărau genți mari. Agenții au intervenit, blocându-i pe cei trei români în parcarea centrului comercial.

Mașina lor era plină de haine ce fuseseră furate cu puțin timp înainte din trei magazine. Astfel, cei trei români, în vârstă de 39, 36 și 21 de ani, au fost arestați pentru furt calificat. Hainele furate le-au fost restituite magazinelor din care fuseseră sustrase.

Anterior, în aprilie, doi români, un bărbat de 38 de ani și o femeie de 23 de ani, au fost arestați după ce au jefuit două magazine de bijuterii cunoscute din centrul istoric al Romei, reușind să sustragă un ceas și un colier în valoare de 110.000 de euro. Cei doi au fost supranumiți de presa italiană ”Bonnie și Clyde de România”.

Înainte de a da lovitura, cei doi au făcut mai multe vizite la cele două magazine, cu câteva zile înainte, intrând în acestea pentru a stabili cum să acționeze. După comiterea furturilor, cuplul ar fi părăsit apoi Roma, pierzându-și urmele.

În cele din urmă, aceștia au revenit în capitala Italiei și au fost prinși în timp ce încărcau mai multe bagaje într-o mașină, într-un camping din Via di Malafede.