09 mart. 2023 | 17:27

Transnistria susține că a dejucat o tentativă de asasinat comandată de Kiev. Reacția dură a Ucrainei

ULTIMA ORĂ
Transnistria susține că a dejucat o tentativă de asasinat comandată de Kiev. Reacția dură a Ucrainei

Transnistria a anunțat joi că a dejucat o tentativă de asasinat la comandă, comandat de Serviciul de Securitate al Ucrainei, asupra liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Informația a fost făcută public de către oficiali de securitate transnistreni, citați de RIA Novosti, care susțin că Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a comandat tentativa de asasinat.

Oficialii transnistreni anunță reținerea suspecților

Update 9 martie, ora 17.21. Serviciul de securitate al Ucrainei (SBU) a reacționat la acuzațiile autorităților de la Tiraspol, care au susținut că guvernul de la Kiev se află în spatele unei tentative de asasinare a liderului regiunii separatiste Transnistria. Potrivit SBU, totul este orchestrat de Rusia, în timp ce Republica Moldova a anunțat că „investighează” presupusul atac terorist.

„Orice declarații ale reprezentanților așa-numitului „Minister al Securității de Stat” al falsei „Republici Moldovenești Nistrene” privind implicarea SBU în pregătirea atacului terorist trebuie tratate exclusiv ca o provocare orchestrată de Kremlin. Așadar, Serviciul de Securitate al Ucrainei îndeamnă să nu se ia în serios prostiile care se răspândesc și care arată scopul clar al Rusiei, de a agita situația pe teritoriul care este, de fapt, ocupat și controlat de aceasta, acuzând statul nostru de acest lucru. Minciunile și provocările sunt una dintre armele folosite în mod activ de Federația Rusă. Dar, astăzi, întreaga lume vede adevărata față a țării agresoare și nu crede în declarațiile nici ale Rusiei, nici ale sateliților săi”, a transmis SBU.

Știrea inițială: Nu este clar dacă aceștia au prezentat dovezi care să le susțină acuzațiile, notează Reuters.

„Ministerul Securităţii Statului al Republicii Moldoveneşti Nistrene informează despre prevenirea unui atac terorist. Crima, ordonată de SBU, era pregătită împotriva unui număr de oficiali transnistreni. Suspecţii au fost reţinuţi. Ei fac depoziţii”, se arată în comunicatul de presă al ministerului, citat de RIA Novosti.

Potrivit acestora, citați de Reuters, atacatorii pregăteau un atac terorist în centrul Tiraspolului ce avea ca scop eliminarea mai multor lideri transnistreni și mizau pe un număr mare de victime.