13 mart. 2023 | 08:00

Toți românii cu pensii până în 2000 de lei trebuie să știe: vin ajutoarele financiare, intră banii pe card

ACTUALITATE
Toți românii cu pensii până în 2000 de lei trebuie să știe: vin ajutoarele financiare, intră banii pe card

Când vine vorba de pensiile românilor, cele mai multe dintre vești nu sunt foarte bune. Acești oameni reprezintă cea mai vulnerabilă categorie din România, mai ales dacă ai în vedere numărul celor cu pensii până în 2000 lei.

În plus, mai sunt și cei care sunt nevoiți să trăiască din această sumă modică din salariu. Nu de alta, dar aproximativ 1,6 milioane de români supraviețuiesc în fiecare lună din salariul minim pe economie, sub pragul de 2000 de lei. Din fericire, conform datelor furnizate de Guvern pe subiect, toți aceștia au primit voucherele de energie, ajutorul din partea statului pentru facturi.

Câți românii primesc voucherele de energie, câți au folosit deja banii

În România, conform datelor agregate de oficialii guvernamentali, există nu mai puțin de 2.147.325 locuri de consum eligibile pentru acordarea sprijinului financiar pentru plata facturilor la energie. Numărul a fost calculat la începutul lunii martie. Pentru context, nota de informare de care Guvernul a luat act include o analiză a situaţiei la zi privind ajutorul financiar de 1.400 de lei, acordat în două tranşe în acest an, pentru plata facturilor la energie de către persoanele vulnerabile.

Pensionarii cu venituri până în 2000 de lei reprezintă o mare parte dintre cei vizați de acest ajutor, dar cu o mențiune foarte importantă. Din păcate, mulți au rămas fără voucherele de energie pentru că, deși pensia se încadra în pragul menționat, ei figurau în casă cu persoane ce aveau venituri semnificativ mai mari, iar aceste vouchere depind de venitul mediu per persoană per locuință.

„Astfel, până la începutul lunii martie, s-a identificat un număr de 2.147.325 locuri de consum eligibile. Pentru tranşa 1, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a emis şi alimentat conturile aferente cardurilor de energie pentru 1.789.271 locuri de consum în luna februarie. Lista cu beneficiarii eligibili a fost actualizată şi 358.054 urmează să primească carduri de energie în prima parte a lunii martie”, se arată în comunicatul transmis de Guvern.

În ceea ce privește deschiderea românilor de a folosi acest ajutor financiar, din prima tranșă de 700 de lei, s-au efectuat deja 270.000 plăți prin mandat poștal, în valoare de 85 de milioane de lei. La acestea se adaugă aproximativ 4000 de plăți online în valoare de circa 1,7 milioane de lei.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele