01 oct. 2023 | 06:55

Telefonul pe care îl poți găsi și atunci când e închis, dacă l-ai pierdut. Cum te ajută Google

ACTUALITATE
Telefonul pe care îl poți găsi și atunci când e închis, dacă l-ai pierdut. Cum te ajută Google

În prezent, poți folosi serviciul Google Find My Device pentru a urmări telefoanele Android pierdute sau furate și, deși s-ar putea ca aplicația să-și facă treaba, nu este la fel de bună ca Find My a Apple, spre exemplu.

Google a lucrat la unele actualizări necesare ale serviciului de urmărire al dispozitivului pentru a-l face mai competent.

Se pare că Google va aduce una dintre cele mai bune opțiune ale rețelei Find My pe telefoanele Pixel: găsirea offline.

În acest moment, dacă un hoț îți oprește telefonul Android furat, nu poți face mare lucru pentru a-l urmări. Acest lucru s-ar putea schimba odată ce rețeaua Găsește-mi dispozitivul va fi implementată cu suport de urmărire offline.

Funcția îți va permite să urmărești Pixel-ul timp de câteva ore după ce a fost închis. Asta doar până când cipul Bluetooth rămâne fără baterie. Dar dacă acționezi rapid, acest lucru ar trebui să fie suficient de bun pentru a te ajuta să îți găsești dispozitivul furat.

Google, rămas în urma Apple

În momentul de față, poți urmări iPhone-urile, ceasurile Apple și iPad-urile chiar și atunci când sunt oprite, totuși, funcția lipsea de la Google.

Caracteristica ar putea debuta pe seria Pixel 8 și, în cele din urmă, s-ar poate extinde la mai multe telefoane Android.

După ani de zvonuri, Google a anunțat oficial rețeaua îmbunătățită Find My Device la I/O în luna mai a acestui an.

Serviciul urma să fie lansat la scurt timp după, dar Google a fost nevoit să-și întârzie lansarea, deoarece așteaptă ca Apple să adauge o protecție în iOS pentru etichetele de urmărire necunoscute.

Lansarea este totuși iminentă, deoarece Google a început recent să lanseze Find My Device v3 cu o nouă siglă a aplicației.

Există mai multe referințe la rețeaua Find My Device în codul aplicației, inclusiv posibilitatea de a partaja locația unui dispozitiv cu o anumită persoană timp de până la 24 de ore.

Cum iPhone 15 și iOS 17 sunt acum disponibile, este posibil ca Google să anunțe, în sfârșit, lansarea rețelei Find My Device, alături de lansarea seriei Pixel 8 și a Pixel Watch 2 la evenimentul ce va avea loc în data de 4 octombrie.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele