06 iul. 2023 | 11:43

Supărat de bacșișul primit pentru o pizza, un livrator a înjurat femeia care îi lăsase un sfert din valoarea comenzii. Ce a urmat după

ULTIMA ORĂ
Supărat de bacșișul primit pentru o pizza, un livrator a înjurat femeia care îi lăsase un sfert din valoarea comenzii. Ce a urmat după

Care este un bacșiș acceptabil pentru un șofer care livrează o pizza de 20 de dolari? O înregistrare video de pe TikTok care arăta un șofer de la DoorDash din Texas înjurând o clientă din cauza bacșișului de 5 dolari pe care aceasta i l-a dat a devenit virală, declanșând o nouă dezbatere online despre cultura bacșișului în SUA.

Livratorul care a înjurat o femeie pentru că i-a lăsat bacșiș de 5 dolari

„Vreau doar să spun că este o casă frumoasă pentru un bacșiș de 5 dolari”, se poate auzi șoferul spunând în timp ce se îndepărtează de o casă, în videoclipul pe care un utilizator  l-a postat pe TikTok săptămâna aceasta.

„Cu plăcere!”, spune femeia, părând surprinsă de remarcă.

„Du-te dracului”, răspunde șoferul înainte de a pleca.

„Deci, cât ar trebui să dau bacșiș pentru o pizza de 20 de dolari?”, se întreabă femeia.

Se pare că serviciul DoorDash l-a concediat pe șofer.

Un purtător de cuvânt al DoorDash a confirmat că angajatul a fost eliminat de pe platformă după incident. Purtătorul de cuvânt a spus că firma a luat legătura și cu clientul.

„Să ceri respectuos un bacșiș este acceptabil, dar să abuzezi sau să hărțuiești pe cineva nu este niciodată acceptabil”, a declarat purtătorul de cuvânt.

„Regulile noastre există pentru a ne ajuta să ne asigurăm că toți cei care folosesc platforma noastră – Dashers, clienți, comercianți – au o experiență sigură și plăcută”, a declarat purtătorul de cuvânt.

„Ne așteptăm ca toată lumea să-i trateze pe ceilalți cu respect și vom aplica regulile noastre în mod corect și consecvent”.

Cât se lasă bacșiș?

Videoclipul a adăugat gaz pe foc unei dezbateri în creștere în SUA cu privire la cultura bacșișului, unii reclamând că tendințele actuale ar fi atins un punct de inflexiune.

„Bacșișul a scăpat de sub control”, a declarat un utilizator de social media, comentând videoclipul. Utilizatorul a spus că 5 dolari pentru o pizza de 20 de dolari i se pare „mai mult decât” suficient.

Un alt utilizator a spus: „Eu fac doordash și majoritatea (nu toate) comenzilor de livrare de pizza nu lasă bacșiș. Acesta a fost un bacșiș chiar bun”.

@ladybug3660 #yafilthyanimal #doordash #doordashdriver #doordasher #doordashers #fyp #momsoftiktok #momsover30 #goodtip #vivint #vivintdoorbellcamera #homealone #homealonemovie ♬ original sound – Lacey Purciful

Un altul a spus că șoferul nu ar fi trebuit să își piardă locul de muncă, scriind:

„Nu ar fi trebuit să-și piardă slujba. Ceea ce a spus nu a fost corect, dar nu trebuia să își piardă locul de muncă din cauza asta. Toată lumea încearcă să își câștige existența”.

„Poate că 5 dolari nu au fost suficienți.”

Pandemia Covid-19 a adus în prim-plan disponibilitatea consumatorilor de a oferi bacșișuri, în special în perioadele de dificultate, mulți oameni plătind bacșișuri mai mari în timpul crizei, potrivit cercetărilor.

Un sondaj recent realizat de Lending Tree a arătat că 60% dintre americani au simțit că lasă bacșișuri mai mari, potrivit NBC Boston. Aproximativ 24% au declarat că s-au simțit presați să lase bacșiș atunci când le-a fost prezentată această opțiune, în timp ce 41% au declarat că și-au schimbat obiceiurile de cumpărare din cauza așteptărilor privind bacșișul, iar 60% au considerat că așteptările privind bacșișul au scăpat de sub control.