17 aug. 2023 | 13:25

Soluția perfectă pentru autonomie la vehicule electrice: schimbi bateriile ”ca pe șosete”

ACTUALITATE
Soluția perfectă pentru autonomie la vehicule electrice: schimbi bateriile ”ca pe șosete”

Se pare că producătorul taiwanez de motociclete KYMCO este gata să preia platforma sa de scutere electrice IONEX de schimb de baterii la nivel mondial.

Vestea vine sub forma unui parteneriat thailandez recent anunțat, instituit în jurul sistemului de schimb de baterii al companiei.

Compania thailandeză Arun Plus a depus o notificare la Bursa de Valori din Thailanda prin care a anunțat că a intrat într-o asociere în participație cu KYMCO pentru a crea Aionex Company Limited.

Potrivit documentului, „Viziunea Aionex își propune să fie un lider al vehiculelor electrice cu două roți în Thailanda și ASEAN, care include nu numai vânzarea și producția de vehicule electrice cu două roți, ci și furnizarea de servicii de schimbare a bateriilor”.

Platforma de schimb de baterii IONEX de la KYMCO este cheia programului său de scutere electrice, oferind baterii mici cu litiu care pot fi scoase din scutere și reîncărcate într-o stație de încărcare tip dulap. Călăreții pot schimba o baterie proaspăt încărcată în locul ei, permițându-le să plece fără să aștepte ca bateria epuizată să se reîncarce.

Schimbi și pleci

Acordul nu indică exact când societatea în comun ar putea începe producția și operarea scuterelor electrice KYMCO sau a stațiilor de schimbare a bateriilor din Thailanda, dar spune că va începe probabil cândva în acest an.

Dosarul dezvăluie, de asemenea, că noua societate mixtă va avea o capitalizare de piață de aproximativ 17 milioane USD.

Știrea vine după anunțul KYMCO de luna trecută că investește aproximativ 142 de milioane de dolari în schimbul de scuter electric și baterie IONEX.

Mai mult, compania a urmărit piața europeană pentru scuterele sale electrice, dar piața asiatică din țările din blocul ASEAN ar consta într-o bază mult mai mare de călători.

De asemenea, compania lucrează la dezvoltarea unei perechi de motociclete electrice de mare putere, SuperNEX și RevoNEX. Ultima dată am văzut două prototipuri pentru bicicletele sportive la EICMA 2022, unde KYMCO a făcut în mod regulat anunțuri mari cu privire la programele sale electrice pentru două roți.