26 mai 2023 | 08:55

Serviciile de informații din Ucraina au dat cărțile pe față: „Ținta noastră e Putin”

ULTIMA ORĂ
Serviciile de informații din Ucraina au dat cărțile pe față: „Ținta noastră e Putin”

Șeful adjunct al Direcției principale de informații din Ucraina, Vadim Skibitski, a declarat într-un interviu că președintele rus Vladimir Putin este o ‘țintă de top’ pentru departamentul său, relatează Ria.

Putin, ținta de top a Ucrainei

„Prioritatea noastră este de a-l distruge pe comandantul unității, care le-a ordonat oamenilor săi să atace Ucraina”, a spus Vadim Skibitski. Când a fost întrebat cine se află în capul acestei liste, oficialul l-a numit pe președintele rus. El a spus:

„Putin, pentru că el coordonează și decide ce se întâmplă”.

”Putin îşi dă seama că ne apropiem tot mai mult de el, dar îi este totodată frică să nu fie ucis de-ai lui”, declară Skibiţki cotidianului Die Welt.

Vadim Skibitski, a amenințat, de asemenea, că va distruge portul Mariupol, numindu-l unul dintre punctele logistice critice, scrie agenția de știri.

Dar Vladimir Putin nu este singura țintă. Serviciile l-au luat în vizor și pe șeful grupului Wagner.

„Noi încercăm să-l ucidem”, a spus el.

Ucraina, tentativă de asasinare a lui Putin

Anterior, Moscova a acuzat Kievul că a atacat Kremlinul, reședința președintelui Vladimir Putin. Moscova a declarat:

„Regimul de la Kiev a încercat să atace cu drone reședința de la Kremlin a președintelui Federației Ruse”.

Două vehicule aeriene fără pilot au fost îndreptate spre Kremlin. Ca urmare a acțiunilor întreprinse în timp util de către armată și serviciile speciale, cu ajutorul sistemelor de război radar, vehiculele au fost puse în afara oricărui fel de acțiune.

Ca urmare a căderii acestora și a împrăștierii fragmentelor pe teritoriul Kremlinului, nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale.

Considerăm aceste acțiuni ca fiind un act terorist planificat și un atentat la adresa președintelui, desfășurat în ajunul Zilei Victoriei, la parada din 9 mai, la care este planificată și prezența unor invitați străini”, a spus Kremlinul.

SUA afirmă că Ucraina a stat în spatele atacului cu drone

Între timp, SUA consideră acum că serviciile de securitate ucrainene s-au aflat probabil în spatele atacului cu dronă asupra Kremlinului. Nu se știe dacă președintele Zelenski știa despre aceste atacuri.

SUA au ajuns la această evaluare pe baza unor comunicații interceptate în care oficiali ucraineni au declarat că au crezut că în spatele atacului se află propria lor țară. Aceiași oficiali americani, potrivit New York Times, au declarat că încrederea lor în faptul că guvernul ucrainean a autorizat atacul era „scăzută”.

Occidentul a sperat că stăpânirea lui Putin asupra Rusiei se va prăbuși în urma nemulțumirilor din rândul locuitorilor din cauza războiului de lungă durată împotriva Ucrainei.