06 iul. 2023 | 07:47

Se schimbă legea pentru pensionarii din România, este anunțul dimineții despre aceste pensii: ”Am dreptul constituțional să o fac”

ACTUALITATE
Se schimbă legea pentru pensionarii din România, este anunțul dimineții despre aceste pensii: ”Am dreptul constituțional să o fac”

Autoritățile de la București au adus mai multe modificări legislației din România în speranța eliminării inechităților din sistemul de pensii, mai ales în ceea ce privește desființarea parțială a pensiilor speciale. Din păcate, nu a durat mult până când schimbările legislative au ajuns în atenția Curții Constituționale a României.

Având în vedere că noua legea a pensiilor face subiectul unei sesizări la CCR, premierul Marcel Ciolacu a afirmat că, în luna august a acestui an, indiferent ce va decide Curtea, va organiza o sesiune parlamentară extraordinară pentru a transpune decizia CCR în legislația națională.

Ce se întâmplă cu pensiile românilor, mai ales cele speciale

”Chiar dacă nu va trece de Curtea Constituţională, am făcut un calendar întreg la grupurile parlamentare şi le-am explicat colegilor că va fi nevoie de o sesiune extraordinară, cred că în luna august.

Ştim cu toţii că există o perioadă în care şi Curtea este în concediu. O să vedem termenele date de către Curte. Am dreptul constituţional să fac, să mă adresez Curţii Constituţionale, fiind un lucru atât de important pentru România, de îndeplinit o reformă, astfel încât să putem depune cererea de plată numărul 3 (n.r. – din PNRR).

O să fac acest demers, astfel încât termenul să fie unul mai rapid, ca în luna august, începutul lunii august, dacă este nevoie, dacă Curtea va considera necesar, să facem o sesiune extraordinară, să transpunem ce decide Curtea”, a declarat șeful Guvernului într-o intervenție la Antena 3.

Ce a vrut oficialul să spună este că pur și simplu nu putem merge mai departe cu pensiile speciale. Ca referință, afirmația lui Ciolacu au venit în contextul în care, pe 26 iulie, Curtea Constituțională a României va discuta sesizările ÎCCJ în legătură cu Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul pensiilor de serviciu şi a actului normativ privind creşterea vârstei de pensionare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele