12 ian. 2023 | 15:31

Rusia retrimite pe front soldații răniți în Ucraina. Moscova a pierdut peste 10.000 de militari de la începutul războiului

ULTIMA ORĂ
Rusia retrimite pe front soldații răniți în Ucraina. Moscova a pierdut peste 10.000 de militari de la începutul războiului

Un număr de soldați ruși răniți sunt trimiși înapoi pe frontul din Ucraina fără permisiunea comisiei medicale militare, a relatat joi agenția de investigații Agentstvo.

Consiliul prezidențial pentru Drepturile Omului investighează cazurile în care militarii nu au primit un tratament medical adecvat înainte de a fi trimiși înapoi în luptă, a declarat marți Olga Demicheva, membră a consiliului, pentru agenția de presă de stat RIA Novosti.

„Am aflat despre o situație în care soldați care au primit îngrijiri medicale de înaltă tehnologie și cu recomandări de reabilitare au fost imediat trimiși pe front în loc de reabilitare”, a declarat Demicheva.

Pierderi grele pe front

Valentina Melnikova, secretarul Comitetului mamelor de soldați din Rusia, a confirmat, de asemenea, pentru Agentstvo că unii soldați nu au primit reabilitarea corespunzătoare.

Rusia s-a confruntat cu pierderi grele de la invadarea Ucrainei în februarie anul trecut, iar soldații răniți în luptă au dreptul la beneficii de stat, inclusiv compensații financiare.

Peste 10.700 de soldați ruși au fost uciși în cele aproape 11 luni de la invadarea Ucrainei de către Moscova, potrivit unei evidențe a deceselor militare confirmate, ținută de BBC Russian Service și de media independentă Mediazona.

În septembrie anul trecut, Rusia recunoștea oficial doar 5.937 de morți militari în Ucraina, în timp ce estimările occidentale au ridicat cifra la aproximativ 100.000.