30 mai 2023 | 13:58

Rusia, atacată de drone kamikaze. Mai multe explozii s-au auzit în diferite zone. Ucraina neagă atacurile

ULTIMA ORĂ
Rusia, atacată de drone kamikaze. Mai multe explozii s-au auzit în diferite zone. Ucraina neagă atacurile

Moscova a fost asediată marți dimineața, 30 mai, de presupuse drone kamikaze ucrainene, la doar câteva ore după ce Vladimir Putin a lansat o mulțime de drone sinucigașe asupra capitalei ucrainene Kiev.

Drone kamikaze au atacat Moscova

Update  ora 13:58: Ucraina a negat implicarea directă într-un presupus atac cu drone asupra capitalei ruse, Moscova, marți.

„Desigur, ne bucurăm să urmărim și să prezicem o creștere a atacurilor. Dar, bineînțeles, nu avem nimic de-a face în mod direct cu asta”, a declarat consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Polodiak.

El a mai spus: „Ceea ce crește în Rusia este plata karmică pe care Rusia o va plăti treptat, în formă agravată, pentru tot ceea ce face în Ucraina”.

Rusia a acuzat Ucraina pentru presupusele atacuri de marți dimineață.

Știre inițială:

Presupusele drone ucrainene au lovit regiunea bogată a Moscovei, care înconjoară capitala rusă, inclusiv cartierul de elită Rublyovka și au avariat o serie de clădiri.

Dronele explozive au lovit blocuri de locuințe din Leninisiki Prospekt și strada Profsoyuznaya, în apropiere de centrul Moscovei, rănind, se pare, mai multe persoane și deteriorând clădirile.

Moscova a fost ținta unor atacuri cu drone doar rareori de la începutul conflictului din Ucraina, chiar dacă astfel de atacuri au devenit mai frecvente în alte părți ale Rusiei.

Rarele atacuri cu drone asupra Moscovei și a zonelor din jurul acesteia au avut loc după ce Rusia a lansat marți un atac înainte de răsărit asupra capitalei Ucrainei, ucigând cel puțin o persoană și trimițând locuitorii Kievului să se refugieze în adăposturi pentru a scăpa de un val neîncetat de bombardamente pe timp de zi și de noapte.

Drone iraniene distruse de Ucraina

Cel puțin 20 de drone Shahed, de fabricație iraniană, au fost distruse de forțele de apărare aeriană ale Kievului, în cel de-al treilea atac al Rusiei asupra capitalei în ultimele 24 de ore.

Zumzetul dronelor, care sunt pline de explozibili, a putut fi auzit deasupra orașului, urmat de explozii puternice în momentul în care au fost doborâte de sistemele de apărare aeriană.

O persoană a murit și trei au fost rănite când o clădire înaltă din cartierul Holosiiv a luat foc.

Cele două etaje superioare au fost distruse, iar sub dărâmături s-ar putea să se afle persoane, a declarat administrația militară din Kiev. Peste 20 de persoane au fost evacuate.

În altă parte în Kiev, căderea de moloz a provocat un incendiu într-o casă in districtul Darnițki, iar trei mașini au fost incendiate în districtul Pecerski, potrivit administrației militare.

La câteva ore după atac, Ucraina ar fi lansat un rar atac cu drone asupra Moscovei și a zonelor bogate din jurul acesteia.

„În această dimineață, în zori, un atac cu dronă a provocat pagube minore la mai multe clădiri. Toate serviciile de urgență din oraș se află la fața locului… Nimeni nu a fost grav rănit până în prezent’, a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobianin.