01 iul. 2023 | 09:23

Restricții de trafic pe autostrada A2. Cum se circulă către mare

ULTIMA ORĂ
Restricții de trafic pe autostrada A2. Cum se circulă către mare

Șoferii care vor să ajungă la mare în acest weekend se confruntă cu restricții de trafic pe autostrada A2, sensul București – Constanța. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunțat cum se circulă spre litoral.

Trafic restricționat pe autostrada A2

Conform Centrului Infotrafic, aglomerația este tot mai mare pe autostrada A2, pe sensul București – Constanța, în zona localității Fetești, acolo unde, din cauza lucrărilor de consolidare a podului peste brațul Borcea, traficul se desfășoară pe câte o bandă pentru fiecare direcție.

”Pentru perioade limitate de timp, pe parcursul zilei, în vederea fluidizării, polițiștii vor proceda la oprirea circulației pe sensul către București, permițând deplasarea pe două benzi pe sensul către Constanța.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, sfătuim conducătorii auto să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să respecte indicațiile polițiștilor rutieri”, a transmis Centrul Infotrafic.

Cât costă mâncarea pe litoralul românesc

În ciuda faptului că cei mai mulți români se gândesc că cea mai scumpă stațiune de pe litoralul românesc este Mamaia, se pare că în ceea ce privește mâncarea, aceasta este depășită de o alta, ce anterior era frecventată de turiști cu o situație financiară mai dificilă sau de cei boemi.

În stațiunea Vama Veche, o porție de ciorbă costă 35 de lei, iar o șaorma a ajuns să coste cât o masă la restaurant, mai exact 41 de lei. O bere costă 12 lei, în timp ce o cupă de înghețată costă 20 de lei. Prin urmare, o familie cu un copil ajunge să cheltuiască pentru o săptămână de vacanţă în această stațiune aproape un salariu mediu pe economie.

La rândul lor, turiștii care au ales stațiunea Mamaia sunt nemulțumiți de prețurile mari ale alimentelor. Mulți dintre ei merg la autoservire cu gândul de a economisi, dar nici acolo nu găsesc tarife foarte mici. Multe dintre restaurantele din această stațiune sunt mai mult goale.

”Am luat o porţie de piure cu aripioare, un piure cu cârnaţi. 70 de lei. Prețurile sunt exagerat de mari!”, a spus un turist. ”Faţă de anul trecut, (prețurile sunt, n.r.) mai mari. Acum, ce să faci, luăm un prânz, omul tot trebuie să mănânce”, a spus altul.

Închirierea unui șezlong în stațiunea Mamaia costă între 50 și 100 de lei, în timp ce un baldachin poate ajunge să coste 200 de lei pe zi.