10 ian. 2023 | 17:25

Qualcomm copiază Apple: ce vrea să ofere pe telefoane Android

ACTUALITATE
Qualcomm copiază Apple: ce vrea să ofere pe telefoane Android

Apple a dezvăluit Emergency SOS anul trecut, permițând iPhone 14 să comunice cu sateliți și să trimită mesaje în caz de urgență.

Qualcomm și-a introdus acum propriile abilități de comunicare prin satelit pentru smartphone-urile Android. Este cunoscut sub numele de Snapdragon Satellite și permite dispozitivelor instalate cu modemul X70 de la companie să comunice cu sateliți pentru a transmite mesaje atunci când nu există semnal mobil.

Așa că acum telefoanele Android vor primi mesagerie prin satelit, nu este o veste interesantă? Funcționalitatea mesageriei prin satelit este rezultatul unui parteneriat cu renumitul producător de dispozitive prin satelit Iridium și este de așteptat să înceapă să apară pe smartphone-uri în al doilea trimestru al anului 2023. Atât în situații de urgență, cât și în cele care nu sunt de urgență, telefoanele Android cu SOC Qualcomm și X70 modemul va fi într-adevăr capabil să se conecteze la rețeaua de satelit Iridium.

Datorită alegerii Qualcomm de a încorpora tehnologia doar în cipurile sale de top, funcționalitatea va fi probabil disponibilă inițial doar pe telefoanele Android premium. Potrivit rapoartelor, companiile care doresc să-l integreze în telefoanele lor trebuie să lucreze exclusiv cu Qualcomm pentru a identifica cerințele hardware și software; cu toate acestea, nu ar trebui să stabilească noi parteneriate cu Iridium.

Un parteneriat interesant

Telefoanele integrate cu tehnologia vor părea ca sateliți să fie identici cu alte dispozitive electronice compatibile cu Iridium. Prețul produselor de asistență pentru mesagerie prin satelit se va baza pe producători și operatorii de rețea și pe modul în care aceștia aleg să furnizeze serviciul.

Snapdragon Satellite va fi inițial disponibil pentru utilizare numai în situații de urgență, permițând utilizatorilor să sune pentru asistență chiar dacă se află într-o locație îndepărtată, fără o conexiune celulară. Vor exista administratori de răspuns pentru mesajele SOS trimise de utilizatori, administratorii folosesc satelitul pentru a vedea instantaneu Latitudinea și Longitudinea utilizatorului în software-ul personalizat de cartografiere și coordonare pentru a decide ce autoritate va gestiona salvarea.

Qualcomm susține că funcția va fi folosită doar pentru mesaje text în acest moment. Ei au afirmat că încercarea de a transforma un smartphone obișnuit într-un telefon complet de mesagerie prin satelit. Acest lucru ar necesita probabil o antenă suplimentară și nu vor să reproducă apelurile vocale.

Firma a făcut un mare joc din ideea că este un parteneriat cu Iridium, mai ales pe parcursul introducerii sale, susținând că selectarea rețelei permite ca mesageria să funcționeze în orice loc de pe glob, cu condiția ca acest tip de caracteristică să fie permis în regiune.