23 iun. 2023 | 13:25

Producătorii auto europeni nu renunță la Asia: Renault pregătește investiții masive

ACTUALITATE
Producătorii auto europeni nu renunță la Asia: Renault pregătește investiții masive

Renault se va alătura lui Hyundai pentru a adăuga producția de vehicule electrice în Coreea.

Unitatea sud-coreeană a Renault intenționează să adauge infrastructură la fabrica sa din orașul Busan, din sud-estul orașului, pentru a construi vehicule electrice, a anunțat guvernul orașului.

Producătorul de automobile își propune să producă 200.000 de vehicule electrice pe an în fabricile sale din Busan, a declarat un comunicat emis de oraș, citat de vicepreședintele executiv al Grupului Renault, Guido Haak.

Renault produce și vinde mașini în Coreea de Sud, bazate în mare parte pe modele europene, de peste două decenii prin Renault-Samsung Motors și poate construi 300.000 de vehicule pe an în fabrica sa din Busan.

Colaborare cu Geely

Producătorul auto colaborează cu Geely din China pentru a transforma fabrica din Busan într-un hub de export pentru vehicule de dimensiuni medii și mari. Renault și Geely au semnat anul trecut un acord pentru a colabora la construirea de noi modele în Busan, producția fiind estimată să înceapă în 2024.

Planul de investiții a fost dezvăluit atunci când Haak sa întâlnit cu primarul Busan, Park Heong-joon, în timpul unei vizite în Franța săptămâna aceasta, unde Haak a cerut sprijinul Coreei de Sud pentru a transforma fabrica din Busan în viitorul său centru de producție, a spus biroul lui Park.

Nu a fost imediat clar cât de mult plănuia să investească Renault pentru a construi unitățile de producție de vehicule electrice.

Renault Korea nu a avut un comentariu imediat.

Hyundai Motor a declarat în mai că va investi aproximativ 2 trilioane de woni (1,54 miliarde de dolari) în Ulsan, Coreea de Sud, pentru a construi o fabrică de vehicule electrice.