08 dec. 2023 | 14:01

Primul atac la adresa României după calificarea la EURO 2024. Ianis Hagi, luat la ochi: ”Nu e la fel de bun ca tatăl său”

SPORT
Primul atac la adresa României după calificarea la EURO 2024. Ianis Hagi, luat la ochi: ”Nu e la fel de bun ca tatăl său”

România s-a calificat la EURO 2024, unde va face parte din Grupa E alături de Belgia, Slovacia și o echipă care va câștiga barajul din Liga Națiunilor. Unul dintre adversarii pe care ”tricolorii” îi vor întâlni la turneul final l-a descris pe Ianis Hagi. Ce a spus despre acesta.

Cum a fost descris Ianis Hagi

România se află la al șaselea turneu final din istoria reprezentativei noastre. Precendetele participări au fost la CE 1984, 1996, 2000, 2008, 2016. Cea mai bună performanță a fost cea de la turneul final din Belgia și Olanda, când ”tricolorii” s-au calificat în sferturi, unde au fost eliminați de Italia.

Patrik Hrosovsky (31 de ani), internațional slovac cu 53 de meciuri pentru echipa națională, a vorbit și despre România, dar și despre fostul său coleg de la Genk, Ianis Hagi. Internaționalul slovac a spus despre mijlocașul lui Alaves că este un jucător talentat, dar nu este la fel de bun ca tatăl său.

Primul atac la adresa României după calificarea la EURO 2024. Ianis Hagi, luat la ochi: ”Nu e la fel de bun ca tatăl său”

Patrik Hrosovsky, internațional slovac. Sursa foto: Profimedia

”La Genk am fost coleg o scurtă perioadă cu Ianis Hagi, fiul faimosului Gheorghe, care este un jucător important la echipa lor națională. Înainte de tragere i-am scris lui Ianis că poate ne vom vedea la EURO și vom juca unul împotriva celuilalt.

Cred că și românii au o echipă interesantă. Probabil că Ianis nu este la fel de bun precum tatăl său, care a ridicat foarte sus standardele și e foarte greu de depășit. Totuși, Ianis e un mare talent și se vede că a luat multe de la tatăl său.

Citește și: Predicțiile lui Mircea Lucescu după tragerea la sorți pentru EURO 2024. Cine se va califica mai departe

E un fotbalist excelent. Îmi amintesc că la un meci a avut două penalty-uri. Pe unul l-a executat cu dreptul, pe celălalt cu stângul, iar ambele au fost transformate”, a declarat Patrik Hrosovsky, potrivit Sport.aktuality.sk.

Ianis Hagi, criticat de jurnaliștii spanioli

Jurnaliștii spanioli îl atacă pe Ianis Hagi după ultimul meci jucat de Deportivo Alaves, gruparea din La Liga la care internaționalul român este împrumutat de Rangers până la finalul acestui sezon

Echipa internaționalului român s-a calificat în ”16”-imile de finală ale actualei ediții din ”Cupa Regelui”, după ce a învins Terrassa, formație din liga a patra spaniolă. Ianis Hagi a fost introdus pe teren în minutul 73, dar nu a reușit să îi impresioneze pe jurnaliștii iberici, iar evoluția lui din Cupă a fost una în nota obișnuită pentru el din momentul în care a ajuns la Deportivo Alaves.

Citește și: Gica Hagi, despre chinurile lui Ianis înainte de calificarea la Euro 2024: ”Doar el știe prin ce a trecut”

”Schimbarea sa din partida cu Terrassa a sugerat faptul că va fi titular împotriva celor de la Las Palmas în La Liga. Pe gazon, a făcut puțin sau nu a făcut nimic, ca în restul meciurilor”, au scris jurnaliștii de la Noticias de Alava, care i-au acordat lui Ianis Hagi nota 5 pentru evoluția sa din meciul cu Terrassa.

Ianis Hagi a suferit o accidentare foarte gravă la genunchi, ruptură de ligamente încrucișate pe 21 ianuarie 2022, care l-a ținut departe de gazon nu mai puțin de un an și o săptămâna. El a revenit pe teren pe 28 ianuarie 2023.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele