26 mai 2023 | 14:47

Prețurile la benzină și motorină o iau razna din nou. Peste noapte, șoferii s-au trezit într-un coșmar

ACTUALITATE
Prețurile la benzină și motorină o iau razna din nou. Peste noapte, șoferii s-au trezit într-un coșmar

Deși apele pe piața carburantului păreau că se calmaseră, iată că șoferii din România s-au trezit astăzi „bombardați” de noi scumpiri.

Criza costului vieții se adâncește în România, deși veniturile oamenilor au crescut modest și în cele mai multe dintre cazuri nu reușesc să acopere rata inflației.

Apar noi scumpiri la pompă, prețurile carburantului comportându-se la fel ca în 2022, când au escaladat de-a dreptul. Ei bine, liderul pieței de carburant de la noi din țară înregistrează a doua zi consecutivă când majorează prețurile la pompă, spre nemulțumirea șoferilor care se văd tot mai împovărați, de la o lună la alta.

Cât costă azi un litru de benzină sau motorină în București. Ne-am întors la coșmarul din 2022

„Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București afișează pe data de 26 mai 2023 un preț al benzinei standard de 6,48 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard de 6,50 lei/litrul”, potrivit unei analize economica.net.

Din cauza sărăciei, tot mai mulți șoferi își lasă mașina acasă și aleg să meargă cu mijloacele de transport în comun

Fie că vorbim despre metrou (în București) sau despre banalele autobuze, românii par să tindă către transportul în comun, pe măsură ce a avea propria ta mașină presupune o cheltuială din ce în ce mai mare, de la o lună la alta.

După cum putem vedea, carburantul e tot mai piperat la cost, însă nu aceasta e singura problemă a unui șofer. După falimentul City Insurance și Euroins, prețurile asigurărilor obligatorii RCA au explodat, ceea ce pune o presiune suplimentară pe bugetele șoferilor de la noi din țară.

Conform celor mai recente cifre furnizate de STB – Societatea de Transport București – a crescut exponențial numărul abonamentelor, ceea ce înseamnă că tot mai mulți români preferă transportul public în detrimentul mașinii personale.

Ce-i drept, acest lucru aduce nu doar avantaje financiare, oamenii economisind bani frumoși lunar, dar contribuie și la scăderea traficului și poluării, iar călătorii economisesc și timp prețios către destinațiile lor.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele