22 feb. 2023 | 07:55

O nouă pensie în România, peste noapte: detaliul ascuns în legea pentru pensionarii români

ACTUALITATE
O nouă pensie în România, peste noapte: detaliul ascuns în legea pentru pensionarii români

În timp ce autoritățile de la București ar fi trebuit să găsească o soluție eficientă pentru desființarea pensiilor speciale, care nu sunt bazate pe contributivitate, se pare că au strecurat în actul normativ o nouă pensie din aceeași categorie. Un avertisment pe marginea acestui subiect a venit din partea liderului USR.

Mai multe partide de opoziție și-au manifestat în ultimele săptămâni reticența la adresa schimbărilor superficiale pe care Guvernul vrea să le introducă într-o lege menită să rezolve problema pensiilor speciale din România. Cel mai recent avertisment într-o direcție similară vine de la Cătălin Drulă, președintele USR. El a lansat un atac dur cu privire la pensiile speciale, insistând pe faptul că actualul ministru al Muncii, Marius Budăi de la PSD, se chinuie, de fapt, ”să salveze pensiile speciale”.

Ce se întâmplă cu pensiile speciale

„USR și Forța Dreptei depun moțiune simplă împotriva lui Budăi. Marius Budăi a avut un singur rol: să salveze pensiile speciale. Să salveze pensia specială de 18.000 de lei a lui Nicolae Ciucă și a altora ca el. Chiar cu riscul de a pierde banii din PNRR pentru autostrăzi, școli și spitale”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

Cu această ocazie, liderul USR a explicat și că, în opinia sa, Marius Budă este ministrul care ”a lovit cei mai săraci dintre români”. ”Trebuia să vină cu o lege care elimină pensiile speciale, așa cum USR a negociat în PNRR. În schimb, legea trimisă în Parlament nu doar că nu le elimină, dar creează noi pensii speciale. Au crezut că pot păcăli Comisia Europeană cu asta, iar acum riscăm să rămânem fără bani europeni.Tot Marius Budăi este ministrul care a lovit în cei mai săraci dintre români. Este autorul celei mai mari aberații fiscale: să muncești două ore, dar să plătești taxe cât pentru opt ore. Suprataxarea contractelor part-time a lăsat prea mulți români fără contracte de muncă”, a adăugat USR-istul.

În final, șeful USR a făcut un apel la demiterea lui Marius Budăi de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale. ”El trebuia să plece încă de anul trecut. Nu a făcut-o. Nu vrem să așteptăm până eșuează PNRR pentru a-l demite pe Marius Budăi. Banii pentru modernizarea României sunt mai importanți decât o mână de speciali din PSD și PNL”, a completat Cătălin Drulă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele