17 iun. 2023 | 20:43

O nouă fabrică se deschide în România: gigantul german vine cu angajări masive

ACTUALITATE
O nouă fabrică se deschide în România: gigantul german vine cu angajări masive

În pofida faptului că România traversează o perioadă dificilă din perspectivă economică, vin vești bune din sectorul privat, în sensul în care ne bucurăm de o avalanșă de investitori străini care vin aici să-și deschidă sau extindă afacerile.

Ei bine, cea mai noua mișcare de acest tip vine din partea renumitului producător german de încălțăminte și îmbrăcăminte pentru călărie, Cavallo. Nemții intră în forță pe piața muncii de la noi din țară, cu investiții importante și oferte de locuri de muncă.

Investitorii străini iau cu asalt România. Alt gigant vine la noi

Conform informațiilor disponibile până acum în spațiul public, puse la dispoziție de o analiză Profit.ro, se pare că nemții ar fi ales județul Timiș pentru a deschide aici o fabrică.

Compania se bucură de un prestigiu impresionant pe piețele internaționale, fiind un brand renumit, cu istorie, fondat în 1978.

După cum precizam mai sus, mediul privat din România se bucură de tot mai mult interes din partea investitorilor străini, care deschid aici din ce în ce mai multe societăți, ceea ce înseamnă că țara noastră prezintă garanție pentru aceștia, care sunt de părere că aici găsesc resursele necesare dezvoltării ideilor lor de business.

Conform datelor de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), în lunile ianuarie, februarie și martie din 2023, numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a crescut cu 10,3%, față de perioada similară a anului trecut. Practic, pentru primele trei luni ale anului în curs vorbim despre un total de 1.809 de unităţi.

Referindu-ne acum la nivelul capitalului social subscris, aflăm că toate firmele nou înființate în primele trei luni din 2023 se ridică la valoarea de 6,89 milioane de dolari.

Din acest punct de vedere însă, față de ianuarie, februarie și martie 2022, avem parte de o scădere importantă. Capitalul social subscris pentru firmele străine în 2023 este cu 31,2% mai mic față de cel din 2022. Anul trecut s-a consemnat un capital social subscris pe primele trei luni, de 10,02 milioane de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele