01 iul. 2023 | 09:55

Noutatea de la Windows 11 pe care o poți testa chiar acum: ce este Copilot, cum te ajută

ACTUALITATE
Noutatea de la Windows 11 pe care o poți testa chiar acum: ce este Copilot, cum te ajută

Inteligența artificială face valuri la Microsoft, în acest moment. După ce compania a avut succes cu lansarea chatbot-ului Bing, s-a simțit suficient de încrezătoare în propriile forțe pentru a se înscrie total în tot ceea ce înseamnă AI.

Una dintre cele mai interesante aplicații de AI generativă este Windows Copilot și este acum disponibilă pentru testare generală.

Ce ai putea face cu Windows Copilot

Windows Copilot, care aduce expertiza Microsoft AI în nucleul Windows 11, se lansează acum pentru anumite persoane selectate care și-au adus actualizările Windows la zi.

Pentru a-l încerca, ai avea nevoie de Windows 11 versiunea 23493, disponibilă în canalul Dev, și versiunea Microsoft Edge 115.0.1901.150. Reține că acesta nu este același cu Microsoft 365 Copilot, care oferă asistență AI pentru Microsoft Word, Excel sau PowerPoint; aceasta adaugă un chatbot pentru sistemul de operare general.

Windows Copilot va funcționa ca o bară laterală fără a-ți obstrucționa ferestrele actuale și te va ajuta atunci când vrei să îți folosești sistemul de operare, pe lângă funcțiile pe care Bing AI le oferă deja.

Poți, spre exemplu, să îi ceri să activeze modul întunecat, să scaneze conținutul unei file sau ferestre web sau să facă o captură de ecran. Posibilitățile sunt nesfârșite și ar trebui să se îmbunătățească pe măsură ce Microsoft se pregătește să lanseze Copilot pentru toți utilizatorii Windows 11, în următoarele luni.

Dacă ești curios și vrei să îl încerci, tot ce trebuie să faci este să te înscrii în programul Insider și să descărci cea mai recentă versiune Dev. Există șansa ca acesta să nu fie lansat pentru tine, totuși, deoarece ar putea fi vorba despre o lansare în etape.

De asemenea, este important de știut că versiunile Insider sunt versiuni pre-lansare, ceea ce înseamnă că ai putea să te confrunți cu probleme, fiind posiblitatea ca anumite „bug-uri” să-și facă de cap. Chiar și așa, curiozitatea nu a omorât niciodată pisica, în ciuda proverbului.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele