09 aug. 2023 | 11:46

Noul „DJ” AI al Spotify se extinde în 50 de țări: cum funcționează funcția de inteligență artificială

ACTUALITATE
Noul „DJ” AI al Spotify se extinde în 50 de țări: cum funcționează funcția de inteligență artificială

Versiunea beta a funcției de DJ îmbunătățită de AI a Spotify se lansează în 50 de țări noi, după lansarea în SUA și Canada, în februarie.

Pentru context, în ultimele luni, funcția AI a fost lansată în Marea Britanie și Irlanda, dar acum se îndreaptă către mai multe țări din Europa, Asia și Africa, pe lângă Australia și Noua Zeelandă.

Așadar, Spotify DJ este disponibil pentru membrii cu abonament premium și oferă recomandări algoritmice despre ce să asculți, la fel ca orice aplicație de streaming de muzică. Cu toate acestea, aceste recomandări sunt însoțite de comentarii DJ generate de AI cu privire la ceea ce asculți.

Spotify are o funcție bazată pe inteligența artificială

DJ-ul, bazat pe Xavier Jernigan de la Spotify, vorbește doar engleză, indiferent unde locuiești. Aceasta nu este o mare problemă pentru Australia și Noua Zeelandă, ci o constrângere enervantă pentru ascultătorii din Ghana, Singapore și majoritatea altor părți ale lumii. Un purtător de cuvânt al Spotify a declarat pentru Engadget că compania „nu mai are știri de împărtășit despre limbi noi în acest moment”.

În ciuda limitării de limbă, este fără îndoială un set de instrumente ingenios. Acesta combină tehnologia modelului de limbaj mare (LLM) OpenAI, care alimentează ChatGPT, cu platforma Sonantic de generare a vocii AI. Ca referință, Spotify a cumpărat Sonantic anul trecut, în mare parte datorită concentrării sale pe generarea unui discurs realist. Pe lângă discursul îmbunătățit de AI, platforma oferă și informații scrise despre motivul pentru care a fost aleasă o anumită melodie.

Acest instrument este disponibil chiar acum pentru utilizatorii Spotify Premium din întreaga lume, dar aceasta este o versiune beta, așa că te poți aștepta la schimbări și îmbunătățiri pe termen scurt și pe termen lung. În concluzie, Spotify spune că „va continua să repete și să inoveze experiența DJ AI”.